32 de ani în junglă – Scrisoare misionară (Familia Taciuc, PNG)

Acasă / Asia / 32 de ani în junglă – Scrisoare misionară (Familia Taciuc, PNG)

Katri Linnasalo a venit pentru prima dată în Papua Noua Guinee în anul în care m-am născut eu (Marius), în 1984. Ea a fost alocată la poporul Nek şi locuieşte în satul Goambot încă din 1988. De 32 de ani locuieşte aici în mijlocul junglei în acest sat situat la peste 1600 de metri altitudine.

Acum câteva săptămâni a trebuit să călătorească spre centrul misionar Ukarumpa şi apoi când s-a întors acasă în sat a constatat că sistemul ei solar se defectase. Aceasta afecta atât utilizarea calculatorului în munca de traducere, dar şi iluminatul pe timp de noapte. De asemenea, ea se află astfel în imposibilitatea de a mai folosi staţia radio din dotare, şi prin urmare nu putea comunica cu centrul misionar în caz de urgenţă. Fiecare misionar alocat în Papua Noua Guinee trebuie să raporteze prin radio la fiecare 48 de ore că este în regulă pentru a evita anumite cazuri critice.

Pentru că este o femeie în vârstă şi o persoană non tehnică, a trebuit să mă deplasez până la această locaţie şi să repar acest sistem solar. Din cauza reliefului şi a locaţiei, în satul Goambot nu se poate ajunge decât cu elicopterul.

După ce am reparat acest sistem solar, Katri mi-a mărturisit că acum se simte mult mai în siguranţă şi că îi era foarte greu să omoare şerpii care îi intrau în casă noaptea fără lumină. Unul din colegii mei a văzut într-un colţ de cameră câteva crestături pe podea şi când a întrebat despre ele, Katri i-a spus că acolo a omorât un şarpe cu maceta.

Nădăjduim prin harul Domnului că Noul Testament în limba Nek va fi publicat în următorii trei ani şi că biserica din Goambot va avea acces la Sfintele Scripturi. Mulţumirile pe care le-am primit din partea lui Katri vi le transmit şi vouă, tuturor celor de acasă care ne susţineţi aici şi vă rugaţi pentru noi. Fiecare ajutor contează.

Motivele de rugăciune pentru luna aceasta ar fi următoarele:

  • Rugaţi-vă pentru localnicii din limba Nek ca să îşi însuşească cât mai mult din Sfintele Scripturi în timp ce traducerile iau naştere sub ochii lor.
  • Mulţumiţi pentru că Evanghelia a ajuns şi în aceste sate izolate precum Goambot.
  • Rugaţi-vă ca Domnul să lucreze o transformare miraculoasă prin Duhul Sfânt în inimile acestor oameni.
  • Rugaţi-vă ca să avem în continuare resursele, energia şi înţelepciunea pentru a sluji aici prin harul Domnului.

Marius, Mihaela, Iustin și Teodora

„Şi oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-şi va pierde răsplata.” (Matei 10:42)