Calea Păcii

Acasă / Asia / Calea Păcii

Calea păcii despre care citim în Matei 11:25-30 este, de fapt, numai pentru copiii lui Dumnezeu (v. 25-26). Aceasta este o cale descoperită de Domnul Păcii celor care se smeresc înaintea Sa și înaintea oamenilor. Este calea unei nașteri din nou, când noi acceptăm să murim împreună cu Domnul Isus față de tot pentru a fi recreați în El, după adevăratul chip al lui Dumnezeu, care este în Domnul Isus.

De aceea, haideți să ne apropiem tot mai mult de Domnul Isus (v. 27-28). La El putem aduce toate poverile noastre, toate păcatele noastre, toate neliniștile, toate îngrijorările și toate nevoile noastre. El este milos și poate să ne ajute. Astfel, vom găsi pace prin eliberare, rezolvare, împlinire, și acoperire.

Pacea Domnului Isus, însă, este o pace dinamică. Ea continuă să fie produsă în viața noastră dacă, alături de Domnul Isus, ne înhămăm (v. 29 a) la carul gloriei lui Dumnezeu pentru a treiera ogorul lumii acesteia pentru ca și alții să fie mântuiți și voia lui Dumnezeu să fie împlinită în viețile lor. În Domnul Isus suntem făcuți liberi. Dar, de dragul Lui, facem libertatea noastră roabă a împlinirii voiei lui Dumnezeu. Aceasta este adevărata cale a păcii.

Pacea lui Dumnezeu se învață în școala Domnului Isus (v. 29 b-30). Pentru aceasta, Domnul Isus trebuie să fie Învățătorul și Domnul nostru. El ne poate modela ca parte activă în mașina păcii lui Dumnezeu. Atenția nu este asupra părților în mișcare, ci asupra funcției întregului. Motorul lui Dumnezeu aduce pacea din izvoarele adânci ale inimii Lui, atunci când acceptăm și funcționăm în conformitate cu ce avem în Hristos și nu în noi înșine.

 

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

1.      Sâmbătă, 7 august, am avut program de botez în Jalpaiguri. Fratele Bipan m-a însoțit în călătoria la Jalpaiguri. Am avut bucuria de a avea 4 persoane botezate (toate acestea din tribul Rajbangshi). Două persoane erau din Mekliganj (două rude ale fratelui Dinesh). Soțul sorei Sompa s-a botezat și o persoană nouă din Caterbridge. Ne-am întâlnit și cu frații lucrători din Mekliganj, Jalpaiguri, Talma și Haldibari. Am avut și Masa Domnului împreună cu ei și alți credincioși. Înainte de botez, am putut cumpăra medicamente pentru sora Debi. După botez, am vizitat trei familii de credincioși. Pe drumul de întoarcere am împărțit literatura creștină în cateva locuri.

2.      Duminică am avut din nou părtășie la casa noastră pentru că clădirea adunării a rămas închisă.

3.      Luni, 9 august, Saroja împreună cu un grup de surori a mers la un curs de brutărie în Siliguri.

4.      Prin harul lui Dumnezeu, am obținut încă ceva materiale de construcție.

5.      Fratele Jaianta a donat sânge la o tabără medicală în Falakata.

 

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1.      Întărirea în credință a celor botezați.

2.      Refacerea familiei lui Barnali.

3.      Vindecarea surorilor Sagarika și Harani.

4.      Purtarea de grija a lui Dumnezeu pentru Rahul, care s-a mutat la Delhi împreună cu mama lui.

5.      Dumnezeu să-l țină aproape de El pe Akash, care s-a mutat într-o altă parte a orașului Jalpaiguri și care intenționează să se mute la Durgapur.

 

Tată, zidește-mă în cetatea păcii, pe temelia dragostei Tale și fie ca râul păcii Tale, care este în Domnul Isus, să curgă prin mine în pustia lumii acesteia. Amin!

 

Filip Ionescu