Căutând ce este pierdut, glorificând pe Dumnezeu – Scrisoare Misionară (Ianuarie 2020)

Acasă / Asia / Căutând ce este pierdut, glorificând pe Dumnezeu – Scrisoare Misionară (Ianuarie 2020)

Dragii mei frați și surori,

Ce repede trece timpul! Iată-ne ajunși într-un nou an. Versetul care îmi vine în minte în acest moment este, ”Orice făptură este ca iarba şi toată gloriaei este ca floarea de pe câmp! Iarba se usucă, iar floarea cade, însă Cuvântul Dumnezeului nostru rămâne pe vecie.” Ultima săptămână am petrecut-o alături de Isaia, studiind capitolul 40, și am fost încurajată să mă încred în Dumnezeul sfânt, credincios, imuabil, etern, ale cărui căi sunt de neînțeles dar demne de încredere.

Evenimentele din jurul nostru poate că ne îngrozesc, dar Cuvântul lui Dumnezeu ne reamintește că Dumnezeu controlează istoria și nu avem de ce să ne temem. Situația din India nu s-a schimbat. Cei mai mulți afirmă că un nor cenușiu a acoperit democrația Indiei și se așteaptă ca lucrurile să se înrăutătească. În mijocul acestor evenimente întunecate Isaia m-a încurajat să privesc către Dumnezeu pentru că El este cel ce preface prinții acestei lumi în nimic. Va veni o zi în care orice genunchi se va pleca și orice limbă va declara, ”Glorie Mielului!

Luna trecută a fost una plină de evenimente, activități, prăjituri, iar încă din prima săptămână a lunii Ianuarie am fost nevoită să încep să învăț pentru examenul care este la sfârșitul acestei luni.

Kolkata Logos Community

Continuăm să ne întâlnim în fiecare duminică și studiem Evanghelia după Marcu. Continuăm de asemenea să ne rugăm pentru mântuirea Sarmisthei care este prezentă în fiecare duminică și cu care doresc să încep să mă întâlnesc personal pentru un studiu biblic.

Subhajit și Frederick sunt în legătură cu diferite persoane pentru care ne rugăm ca să îi mântuiască Domnul. Așteptăm acea zi în care vom vedea noi suflete mântuite care vor veni să se închine Dumnezeului nostru viu alături de noi. Ce încurajator să știm că mântuirea vine de la Dumnezeu și nu depinde de om.

Școala din Chuchura

Slavă Domnului pentru timpul roditor avut cu profesorii! Vă mulțumesc că v-ați rugat pentru seminar, unde am putut să împărtășesc și învățături biblice. De asemenea s-a organizat și o petrecere de Crăciun pentru toți angajații și ce bucurie că am putut să le spun care este motivul pentru care sărbătorim Crăciunul.

Una dintre învățătoare, Sarmistha, s-a bucurat să primească un Nou Testament și ”Călătoria creștinului”, ambele în bengaleză. Domnul să lucreze la inima ei. Slavă Domnului că a purtat de grijă și ne-a dat banii ca să cumpărăm manualele pentru noul an școlar care va începe în martie. Cu ajutorul Domnului, după examene ar trebui să avem un nou seminar pentru profesori.

Behala – părtășia bengaleză cu persoanele din mahala

Slavă Domnului pentru cum lucrează în zona aceasta a Calcutei! În fiecare joi vin în continuare în jur de 20 de persoane pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu predicat de Subhajit. Joia trecută una dintre femei a venit la sfârșit pentru a-și exprima dorința de a fi botezată. Deși bucuria este imensă, nu vom grăbi procesul, ci ne vom întâlni cu ea pentru o perioadă de ucenicizare și pentru a fi siguri că a înteles importanța acestui pas. Oo, rugăciunea noastră este ca Domnul să mântuiască cât mai multe suflete anul acesta din mijlocul acestui grup de femei.

Luna viitoare unul din prezbiterii Bisericii Baptiste Logos din București ne va vizita pentru a treia oară. Împreună vom planifica pentru anul ce ne stă înainte. Datorită situației din India mă gândeam să mă întorc acasă la începutul acestui an, însă în urma mai multor sfaturi primite am decis să rămân atât cât Dumnezeu va îngădui. Viza expiră în Ianuarie 2021.

Cereri de rugăciune

  • Examene.
  • Resursele financiare care au scăzut foarte mult.
  • Următorul seminar cu profesorii.
  • Prietenii cu care ținem legătura, mântuire.
  • Întânirile de planificare.
  • Protecție fizică în perioada aceasta tulbure din India.

Vă mulțumesc că sunteți alături de mine în această călătorie!

Mult har și pace!
Helena