Cuvântul

Acasă / India / Cuvântul

19 septembrie 2022

Cuvântul – Ioan 1

Pace,

Domnul Isus este Cuvântul, înțelepciunea, duhul și mintea originală, înaintea căreia nu s-a aflat alta (v.1a). 

El este singurul care a fost de la început în părtășie perfectă cu Dumnezeu (v.1b, 2). Numai Domnul Isus poate exprima în întregime și perfect gândul și ființa lui Dumnezeu. 

Dumnezeu s-a exprimat de la început în revelatia Cuvântului Său și în creația lumii acesteia (v.2-3). Domnul Isus este autorul exclusiv al creației lumii (v.3b). 

Numai în Domnul Isus se găsește viața, lumina, harul, și adevărul care ne ridică la slava de copii sfinți ai Tatălui nostru ceresc (v.4, 12, 14). 

Numai rămânând în Domnul Isus întunericul păcatului lumii acesteia nu ne poate birui (v.5).

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 1. Marți, am vestit Cuvântul lui Dumnezeu la strângerea de casă din Malkola.
 2. Sâmbăta, 17 septembrie, am mers împreună cu fratele Bipan să vestim Evanghelia în Dalimtar. Mașina ne-a dus până în satul cel mai apropiat. După aceea a trebuit să ne cățărăm pe munte cam jumătate de ora. Dalimtar este un sat nepalez cu aproximativ 100 de case aflat pe un platou pe vârful muntelui. S-a vestit de multe ori Evanghelia acolo. Dar până acum nu s-a putut întemeia nicio biserică. Numai cei de la adventiști au început o lucrare acolo. Fratele Bipan ar dori sa închiriem o casă și să începem o lucrare cu copiii și tinerii din sat.
 3. Duminică, 18 septembrie, am vestit Evanghelia împreună cu fratele Atzinto în Jalpaiguri. 
 4. Astăzi, 19 septembrie, se împlinesc 16 de la căsătorie pentru familia noastra. Mulțumim lui Dumnezeu care a păzit și a izbăvit familia noastră din multe necazuri.
 5. Sora Ramona s-a descurcat singură să conducă școala duminicală în adunarea noastra pentru copiii și adolescenții necredincioși din jurul adunării.
 6. Am început studiul biblic din Evanghelia după Ioan cu biserica din Raigaon.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 1. Rugați-vă pentru tinerii necreștini din zona adunării, care fac presiune asupra mea ca sa le dau mai mulți bani, chiar dacă le dau în fiecare săptămână 500 de rupies ca ajutor pentru clubul lor sportiv. Rugați-vă pentru înțelepciune ca să știu cum să mă port cu ei. Ultima dată i-am amenințat cu poliția. 
 2. Rugați-vă pentru mântuirea familiei unei fetițe din Santipara care a suferit un accident.
 3. Rugați-vă pentru mântuirea familiei unui bețiv din Paharpur. Bețivul e în stare de sănătate gravă (îi scot apă din ficat cu seringa).
 4. Rugați-vă pentru mântuirea rudelor lui Suni din Katerbridge care se închid față de Evanghelie, în special datorită apropierii sezonului de închinare la idoli.
 5. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să folosească familia și casa noastră pentru îngrijirea copiilor Săi și extinderea împărăției Sale.
 6. Rugați-vă pentru cei 6 tineri și tinere pe care i-am trimis la scoala biblica din Siliguri. 
 7. Rugați-vă pentru sora Purnima (una din fetele care a fost în grija noastră) care este însărcinată.

Tată, fă ca inima mea să fie un pamant bun pentru Cuvântul Tău ca să pot aduce roadă deplină pentru Tine prin Domnul Isus. Amin.

   Daniel Olteanu

 Împărtășind Evanghelia

Împărtășind Evanghelia

 Bărbatul alcoolic bolnav

Bărbatul alcoolic bolnav