Dragoste față de Dumnezeu – Scrisoare de Rugăciune

Acasă / Asia / Dragoste față de Dumnezeu – Scrisoare de Rugăciune

Dragoste față de Dumnezeu – Psalmul 116

Pace,

Dumnezeu ne-a arătat dragostea Lui în atât de multe feluri: ne-a ascultat glasul cu atenție, ne-a mântuit și mai vrea să ne mântuiască, ne-a făcut atâta bine, ne-a izbăvit sufletul de la moarte de multe ori, ne-a izbăvit ochii din lacrimi și picioarele de cădere, ne-a desfăcut legăturile păcatului.

Cum putem noi să răspundem la această dragoste a lui Dumnezeu?

1. În primul rând, trebuie să continuăm să Îl chemăm până la sfârșitul vieții noastre pe acest pământ (v.2). Dumnezeu nu vrea clienți ocazionali, ci copii credincioși.

2. În al doilea rând, noi trebuie să conștientizăm nevoia de noastră prezentă și viitoare de mântuire. Dumnezeu ne-a mântuit din niște valuri. Dar alte valuri se apropie. Noi nu trebuie să ne considerăm pe noi înșine cu sacii în căruță și că nu mai avem nevoie de mântuirea lui Dumnezeu.

3. Ai treilea răspuns normal la dragostea lui Dumnezeu este să ne liniștim sufletele pentru că Dumnezeu ne-a făcut bine (v.7). Lumea fără Dumnezeu merge spre centrul unui ciclon de neliniștee și frământare care îi va arunca tot mai departe de Dumnezeu până la despărțirea finală. Dar noi, atrași de magnetul dragostei lui Dumnezeu, scăpăm de furtuna stârnită de Satan pentru a ne odihni pe veșnicie în brațele Domnului Isus.

4. Această pace de la Dumnezeu vine numai dacă noi suntem hotărâți să umblăm înaintea Domnului (v.9). În loc de a trăi viața noastră într-un mod egoist, noi putem trăi înaintea lui Dumnezeu sau pentru gloria Lui.

5. Înalțarea paharului izbăvirilor (v.13). Așa cum se înalță fumul dintr-un foc, tot așa fiecare viață lasă în urmă un mesaj al focului în care a ars. Toate viețile pe acest pământ se ard. Dar fie ca viața noastră să ardă pentru Dumnezeu și mesajul vieții noastre să fie mântuirea lui Dumnezeu în Domnul Isus.

6. Credincioșie față de Dumnezeu (v.14,18). Darul dragostei lui Dumnezeu este credința în Domnul Isus. Și cerința dragostei lui Dumnezeu este tot credința în Domnul Isus. Această credință trebuie să intre în fibra vieții noastre ca noi să dovedim credincioșie după voia lui Dumnezeu în toate aspectele vieții noastre.

7. Aducere de jertfe de mulțumire (v.17). Este adevărat că în afara Domnului Isus, Dumneze nu va primi nimic de la noi. Dar, dacă ne sunt inimile pline de mulțumire pentru lucrarea lui Dumnezeu în noi și prin noi, noi vom fi gata de a dărui orice și a folosi orice ni s-a dat pentru gloria lui Dumnezeu prin Domnul Isus.

Haideți să îi mulțumim împreună lui Dumnezeu și pentru următoarele lucruri:

1. Dumnezeu a purtat de grija copiilor în absența mea prin cei din India (Dinesh, Abigail, Jaianta, Saroja, Ramona și alții).

2. Duminică dimineața ai noștri au fost din nou în lucrare împărțiți în grupe în jurul orașului Jalpaiguri.

3. S-a organizat o tabără medicală și de rugăciune în satul Caterbridge.

4. Echipa fratelui Abigail a mers la Falakata ca să vestească Evanghelia.

5. Familia lui Hema si Bipan au venit în vizita la noi în India.

6. Eu am avut parte de un timp mai îndelungat de odihnă și părtășie cu Domnul Isus în Italia. Am putut asculta și două cărți foarte faine: ‘Lumină și glorie’ (o istorie creștină a Americii) și ‘Descoperirea voii lui Dumnezeu’ (o carte foarte bună cu privire la descoperirea voii lui Dumnezeu în circumstanțele specifice ale vieții noastre).

Cu ocazia aceasta am realizat lucrarea mareață a lui Dumnezeu prin națiunea americană pentru toate națiunile Lumii. O constituție democratică este de fapt o constituție creștină, care ia în calcul păcătoșenia totală a omului și pune la punct mecanisme practice de a o controla.

Din cealaltă carte am realizat că fără să-mi dau seama am început să pun un accent prea mare pe semne cum ar fi tragerea la sorți în aflarea voii lui Dumnezeu. Aflarea voii lui Dumnezeu are mai multe porți: vocea Duhului Sfânt în noi, Cuvântul lui Dumnezeu, o judecată sănătoasă pentru și împotriva, părerea altor copii ai lui Dumnezeu, și situația împrejurărilor. Toate acestea trebuie verificate, dar dreptul de veto îl are Cuvântul Domnului și vocea Duhului Sfânt. Bazarea unilaterală pe semne nu este numai imatura, ci și greșită.

7. În Italia am fost sub grija a două familii dragi care mi-au arătat multă dragoste.

8. Mi s-a dat șansa să particip la serviciile a două adunări: Pordenone si Ordezo.

9. Am putut vizita un campus de refugiați la Vitoria Veneto. În campus am putut vesti Evanghelia la doi bengalezi musulmani și la un grup de africani.

10. Am putut vesti Evanghelia și la un african care cerșea în fața unui magazin.

11. Am avut părtășie cu câteva familii și frați la gazdele unde am stat.

Vă rog sa mijlociți înaintea Domnului și pentru următoarele lucruri:

1. Dumnezeu să vegheze în continuare asupra lucrării sale din India.

2. Călăuzire pentru familia lui Hema și Bipan cu privire la lucrare. De la început Hema nu a fost încântată cu locul de lucrare al soțului ei în Assam și ar vrea să revină în lucrare la Jalpaiguri.

3. Dorința mea de a-i evangheliza pe refugiații din Ordezo, Padova, Milano, și Pisa, în special vorbitori de limba bengaleză.

4. Părtășia planificată cu adunările din Padova și Pisa.

5. Ca eu să fiu o încurajare și o bună mărturie pentru credincioșii din Italia.

Tată, mulțumesc pentru comoara dragostei Tale pe care mi-ai dat-o în Domnul Isus. Fie ca viața mea să fie o oglindă în care dragostea din inima Ta să aduca viața de înviere în alții prin Domnul Isus. Amin.

Daniel