Hotărâți să Îl urmeze pe Hristos

Acasă / Asia / Hotărâți să Îl urmeze pe Hristos

Pace și Har,

Dragi frați și surori, în luna octombrie ne doream să venim în România, dar am întâmpinat anumite piedici, de aceea am decis să amânăm venirea noastră pentru anul viitor. Planurile pe care le are Domnul cu noi sunt întotdeauna mai bune decât planurile noastre.

Ahmet

Luna trecută Domnul a lucrat într-un mod minunat în adunarea noastră. Ne-am rugat o perioadă pentru soțul lui Zeyneb, Ahmet, ca să-L primească pe Domnul. Ne bucurăm să vă anunțăm că Ahmed a ales să-L urmeze pe Domnul.

Iată cum descrie el momentul convertirii sale:

„Cel ce predica a făcut o chemare la pocăință, apoi m-a privit direct în ochi. Eu însă m-am făcut că nu înțeleg mesajul. După adunare, pe când stăteam de vorbă cu ceilalți, gândul îmi era tot la chemarea făcută. Diavolul însă și-a băgat capul și mi-a spus: tu, Ahmet, nu ești pregătit încă. Înțelegând că este glasul celui rău m-am supărat tare și am zis: cum adică nu sunt pregătit? Sunt mai mult decât pregătit! Apoi am mers imediat, am vorbit cu pastorul și alți doi frați care m-au condus în rugăciunea de pocăință și acceptare a lui Isa Mesih.”

Rugați-vă pentru ca Ahmet  să continue pe cale, să crească în credință și să fie o lumină. El se teme de reacția părinților, prin urmare rugați-vă să aibă curaj să-L mărturisească pe Domnul.

Defne

O altă persoană care a ales să-L urmeze pe Domnul este o tânără pe nume Defne. Ea a trecut de curând prin niște experiențe grele. A venit la adunare o perioadă, a cercetat și a căutat adevărul. Defne a înțeles că Domnul o iubește, că a murit pentru ea și a decis să Îl urmeze. Părinții ei însă sunt foarte împotrivitori. Defne spunea: „tatăl meu mi-a spus să aleg ateismul, iudaismul sau orice altă religie, dar nu creștinismul. Mama plângea în hohote spunând că la biserică îmi vor spăla creierul, că se vor folosi de mine și multe alte răutăți. Tata nu mai vrea să-mi vorbească și folosesc orice șantaj ca să mă aducă înapoi la islam.”

Defne este una dintre tinerele cu care am început de curând o serie de lecții biblice. O văd cum crește în Domnul, dar este încă la început de drum.

Rugați-vă cât de des puteți pentru Defne, are mare nevoie de sprijinul nostru, al noii ei familii. Domnul să-i întărească pașii, să îi fie neclintiți pe calea Sa. El să o ajute să nu dea înapoi, să facă față șantajului emoțional din partea familiei ei.

Rugați-vă ca Domnul să-i vindece rănile care au rămas în urma experiențelor grele prin care a trecut.

Ar mai fi câteva evenimente care au avut loc în luna septembrie, doresc însă să rămânem în gând cu Ahmet și Defne. Să continuăm să ne rugăm pentru ei.

„Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață, iar credincioșia Lui este atât de mare.”

Ibrahim și Miriam