Imitându-L pe Dumnezeu – Familia Ionescu – India

Acasă / Asia / Imitându-L pe Dumnezeu – Familia Ionescu – India

Imitându-L pe Dumnezeu

Efeseni 5

Prin Domnul Isus suntem primiți în familia lui Dumnezeu cu drepturi depline de copii ai lui Dumnezeu. Dar așa cum este și cu credința, tot așa este și cu viața noastră – noi avem libertatea să credem ce vrem și să trăim cum dorim. Însă, ceea ce dorește Dumnezeu este ca noi să credem în Cuvântul Lui și să-L imităm pe El prin felul nostru de viață. Ce-am putea noi imita din Dumnezeu?

În primul rând, Dumnezeu se așteaptă ca noi să-I imităm dragostea pe care ne-a descoperit-o prin Domnul Isus (v. 2-3). El dorește ca și noi să dăruim din ce ne este mai scump pentru mântuirea celor din jurul nostru. El dorește ca noi să călcăm peste mândria noastră pentru a îndura totul pentru mântuirea celor aleși.

În al doilea rând, Dumnezeu vrea ca noi să-i imităm bucuria, pacea și mulțumirea. Dumnezeu este suficient în El Însuși. El a fost mulțumit de creația Lui și a binecuvântat-o. Noi trebuie să fim mulțumiți de creația lui Dumnezeu care ne înconjoară și de purtarea Lui de grijă (v. 4-7). Această mulțumire ne v-a ajuta să cântăm chiar și în cele mai mari lipsuri sau dureri.

În al treilea rând, este important să imităm lumina lui Dumnezeu (v. 8-14). În viața noastră trebuie să fie lumina faptelor bune și ura sinceră față de păcat. Faptele bune ar trebuie să ne facă de un folos real celor din jurul nostru. Dar, în același timp ar trebuie să devenim „spinoși” și „periculoși” pentru cei care ar dori să se bucure de păcat la umbra noastră.

În al patrulea rând, prin Domnul Isus ne este deschisă calea către comorile dumnezeiești de înțelepciune (v. 15-20). În contextul limitat al vieților noastre, o folosire intensă a timpului pentru slava lui Dumnezeu este cel mai bun lucru pe care-l putem face. Ceea ce noi ar trebui să cunoaștem și să trăim, mai înainte de toate, este voia lui Dumnezeu. Aceasta ne va face împliniți și roditori. Când suntem loviți nu ar trebui să alergăm la remedii omenești, ci la puterea Duhului Sfânt care să ne ridice deasupra durerilor, către rodirea Sa cea minunată.

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 • Sâmbătă și duminică am predicat tinerilor din adunarea Harvest. Luni am împărțit tractate și Noi Testamente în limbile sadri și nepali în piață și pe drumul spre piață.
 • Miercuri am mers în Assam, lângă localitatea Dhubri să distribuim Noi Testamente și tractate în asamiză și bengaleză.
 • Miercuri noaptea am ajuns în Jalpaiguri, de unde i-am adus la Gorubathan pe Ashish, pe sora Rebecca, pe bunica lui
 • Timotei și pe bunica lui Pritam (Timotei și Pritam sunt doi copii care se află în grija noastră).
 • Am primit mai multe Noi Testamente și tractate pentru a fi distribuite (marea majoritate sunt în limba hindi).
 • Au fost terminați toți stâlpii de ciment pentru acoperiș.
 • Fratele Sanjit și-a continuat construirea casei din Cearerbari.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 • Starea de sănătate a sorei Mary se înrăutățește.
 • Bunicile lui Pritam și Timotei ar dori să stea la noi ca să ne ajute în îngrijirea copiilor.
 • Dumnezeu să ne deschidă calea ca să continuăm să distribuim Noi Testamente și tractate în Bihar.
 • Creșterea adunărilor din Talma, Mekliganj, Haldibari și Jalpaiguri.

Tată, fă-mă Tu ca Domnul Isus prin puterea Duhului Tău Sfânt. Amin!

Familia Ionescu