Importanța învierii Domnului Isus

Acasă / Asia / Importanța învierii Domnului Isus
 Familia Ionescu, West Bengal, India

Familia Ionescu, West Bengal, India

Pace!
Învierea Domnului Isus este un faptul istoric de netăgăduit atestat de sute de martori oculari. Pasajul biblic la care aș dori să mă refer se găsește în 1 Corinteni 15:14-18. Această înviere a venit cu o veste fantastică pentru noi toți: moartea a fost biruită pentru totdeauna! Atât moartea înceată (prin îmbătrânire și boală) cât și moartea criminală (care fura viața cuiva) a fost biruită. Blestemul păcatului care aduce moartea a fost rostit și împlinit în întregime în moartea nevinovatului Isus Hristos. Aceasta s-a întâmplat la vremea hotărâtă și anunțată mai dinainte de Dumnezeu. Acum moartea a rămas doar cu o putere temporară asupra celor care cred în Domnul Isus. Ei trebuie, de asemenea, să învieze căci aparțin Învierii și Vieții depline care este în Domnul Isus (v. 14). Propovăduirea noastră nu este zadarnică!

Învierea Domnului Isus dă valoarea vieții veșnice credinței noastre în Domnul Isus (v. 17a). Domnul Isus a înviat ca să nu mai moară niciodată. Domnul Isus ne v-a învia ca să nu mai murim niciodată. Certificatul nostru de moștenitori ai vieții veșnice este credința noastră în Domnul Isus.

Învierea Domnului Isus este de asemenea dovada noastră de mântuire din păcat înaintea lui Dumnezeu (v. 17b). Plata păcatului a fost dată prin moartea Domnului Isus. Putem intra prin perdeaua trupului Domnului Isus în locul preasfânt înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu L-a înviat pe Domnul Isus din morți pentru că El a fost pe deplin satisfăcut de jertfa Domnului Isus.

Învierea Domnului Isus este încurajarea noastră prin valea umbrei morții. Moartea ne sfărâmă viața noastră vremelnică. Însă învierea Domnului Isus ne redă înmiit ceea ce moartea trupească ne fură. Viața scurtă e înlocuită cu cea veșnică. Preaiubiți frați și surori în Domnul Isus sunt readuși pentru totdeauna împreună (v.18).

Mulțumiți lui Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

 • Duminică, 28 martie, împreună cu copiii noștri mai mari, ne-am alăturat strângerii de tineret din biserica locală.
 • Miercuri și joi, 31 martie și 1 aprilie am mers, prin voia Domnului Isus, la piață să împart tractate în nepali și sadri. A fost ca un fel de drumeție în munți, pentru că nu am găsit mașină la ducere. La întoarcere am găsit mașină numai până jumătatea muntelui.
 • Am revenit, împreună cu copiii, la programul nostru de rugăciune de trei ori pe zi.
 • Cei mai mulți copii încă mai merg la scoală.
 • Câțiva copii nu au școală și îi învățăm acasă.
 • Constructorii au lucrat la întărirea scărilor.
 • Frumusețea copilăriei văzută în copiii noștri jucându-se cu baloane de săpun la timpul lor de baie. Le dădusem șampon. Jumătate l-au pus in par și jumătate l-au transformat în balonase. Artiștii creeau baloanele. Piloții le ridicau un aer suflând sub ele. Soldații le spărgeau aruncând pietre. Cântăreții lăudau performanțele!

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

 • Ashish urmează să fie admis în clasa a 12-a.
 • Lucrarea lui Pranish cu înregistrarea cântecelor creștine.
 • Ca Domnul să aducă rod în Bihar în urma distribuirii de Noi Testamente, pe care am făcut-o în 3 aprilie.
 • Adunările din Jalpaiguri, Talma, Haldibari și Mekliganj să crească din punct de vedere spiritual și numeric.
 • Alegerile sunt în desfășurare în statul West Bengal.

Doamne, Îți mulțumesc pentru învierea Domnului Isus. Fie ca puterea învierii Domnului Isus să fie vizibilă în viața mea! Amin.

Filip Ionescu