Lucrători în ogorul Lui Dumnezeu

Acasă / America / Lucrători în ogorul Lui Dumnezeu
 Familia Nagy, Zsolt și Estera

Familia Nagy, Zsolt și Estera

Iată că a trecut aproape o lună de când ne-am întors din România în Peru. Îi aducem mulțumiri Domnului nostru pentru bunătatea Lui în care ne-a permis să ne putem bucura pentru un timp în România. Ca de obicei, timpul nostru în România a constat mai mult în călătorii și vizite care, deși de multe ori sunt grele și obositoare din cauza distanțelor mari pe care le parcurgem, sunt o mare binecuvântare pentru noi ca familie. În mai multe adunări și familii am avut dorința de a motiva frățietatea să se roage pentru misiune, dar și să se gândească să trimită alți lucrători, deoarece așa cum spune Domnul Isus: „…holdele sunt albe”. Nevoia de lucrători este urgentă în multe părți din lume, începând din „casa” noastră. Timpul care ne mai stă la dispoziție este foarte limitat, tocmai de aceea strigătul disperat după mai mulți lucrători este mai puternic ca oricând înainte. Este bine să ne rugăm pentru misiune, este bine să dăruim pentru misiune, dar la fel de bine sau chiar mai bine este să trimitem lucrători sau chiar să plecăm noi înșine. Frați iubiți din adunările de pretutindeni, alegeți slujitori ai lui Dumnezeu și trimiteți-i pe câmpul de misiune, grăbind astfel revenirea Domnului nostru Isus Hristos. Vedem nevoia aceasta tot mai mult. În Peru încă mai sunt 17 triburi neevanghelizate, iar în triburile unde a ajuns Evanghelia încă mai sunt foarte mulți care trăiesc în întuneric, deoarece nu are cine să meargă să le spună că au un Salvator. Rugați-vă împreună cu noi ca Dumnezeu să scoată cât mai mulți lucrători la secerișul Lui. O, Doamne, ridică Tu lucrători în lucrarea Ta!

În toată această perioadă cât am lipsit din junglă, frații din Maukayapi, dar și cei din Atalaya, au trecut prin diverse probleme. Unele din probleme le-am împărtășit și cu frații din România pe care i-am vizitat și poate le-ați mai auzit, dar dorim să le împărtășim și pe această cale, ca să știți cum să vă rugați pentru frații de acolo. Joel, ajutorul nostru de la baza de misiune, a rămas într-un timp scurt atât fără băiatul cel mai mic de 8 ani, cât și fără soția lui după aproximativ o lună de la moartea băiatului. A mai rămas cu trei copii. Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să îl întărească pe el, pe copiii lui și să le poarte de grijă.

De asemenea, una din fetele ajutorului nostru de limbă a murit subit, ceea ce a adus foarte multă tristețe. Ne bucurăm că fata aceasta în ultima perioadă a arătat un interes deosebit pentru ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu. Aveam săptămânal întâlnire cu ea și mama ei, la ei acasă, unde le vorbeam din Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă și pentru alinarea acestei familii, în special pentru părinții care sunt foarte afectați și pentru cercetarea fraților acestei fete, care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, iar mama lor își dorește mult mântuirea copiilor ei.

Într-o altă familie din Maukayapi soțul a fost închis datorită unor probleme din tinerețe, deși el și-a ispășit o parte din pedeapsă când era tânăr, ca mai apoi să fie eliberat. Mulțumim lui Dumnezeu că a ascultat rugăciunile noastre și nu după mult timp bărbatul a fost eliberat, deși au trebuit să plătească mulți bani avocatului care s-a ocupat de cazul lui. Soția lui este una dintre femeile cele mai devotate din adunare, iar el a început să frecventeze adunarea din Maukayapi cu ceva timp în urmă.

Într-o altă familie una din fete, adolescentă fiind și necăsătorită a rămas însărcinată. De curând a născut. Părinții sunt foarte supărați. Rugați-vă pentru această adolescentă ca Dumnezeu să lucreze la inima ei și să-i schimbe inima și rugați-vă și pentru tatăl ei care de multe ori nu este un exemplu bun, chiar dacă e unul din conducătorii adunării. Continuați să vă rugați pentru toate familiile din comunitate, ca ei să Îl vadă tot mai mult pe Dumnezeu în mijlocul tuturor necazurilor și să Îl cunoască într-un mod personal tot mai mult.

În ce ne privește pe noi ca familie, după o călătorie nelipsită de tot felul de peripeții, am ajuns cu bine în Peru. Mulțumim Domnului! Parcă niciodată nu am avut atâtea piedici pe drum ca acum. În drum spre aeroport, în București, am avut un accident, iar în ziua zborului au întârziat rezultatele de la testele PCR de care aveam nevoie pentru zbor, așa că a trebuit să le mai facem încă o dată chiar la aeroport. Avionul din București a ajuns cu întârziere la Madrid, motiv pentru care aproape am pierdut zborul din Madrid spre Lima, reușind să ajungem la poarta de îmbarcare cu câteva minute înainte ca aceasta să se închidă. Odată ajunși la Lima ne-am trezit cu surpriza că trei din bagajele noastre de cală au rămas în Madrid. Însă, în toate aceste peripeții am văzut mâna puternică a Tatălui nostru și bunătatea Lui care nici în momentele acestea nu ne-a lăsat singuri și fără ajutor; dimpotrivă, ne-a dat trecere înaintea oamenilor. Glorie Lui pentru toate!

La scurt timp, după ce am ajuns la Lima a trebuit să ne mutăm într-un alt apartament din mai multe motive. În această perioadă se găsesc mai greu chirii care să nu fie foarte scumpe și într-o zonă sigură și liniștită. Dumnezeu însă ne-a scos în cale un apartament unde am și reușit să ne mutăm până la sfârșitul lunii august. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat un har deosebit ca să trecem mai ușor prin această mutare, punând în calea noastră oameni care au fost dispuși să ne ajute. Mulțumim Lui pentru tot ce a făcut în favoarea noastră și mulțumiri celor care s-au rugat pentru acest aspect. Între timp am continuat și cu învățarea limbii ashaninka. Rugați-vă ca Domnul să ne dea har în învățarea acestei limbi, care este tare dificilă pentru noi și de multe ori greu de înțeles.

Fiind la Lima, Estera a avut un control medical pentru a vedea evoluția sarcinii. Îi mulțumim Domnului că totul este bine: atât Estera, cât și bebelușul. Estera a intrat în săptămâna 33-a de sarcină, urmând să nască, cu ajutorul Domnului, în luna octombrie. Ne rugăm ca Domnul nostru Isus să ducă la bun sfârșit această lucrare spre slava Lui, pentru ca protecția Lui să fie peste Estera și peste bebeluș, iar nașterea să fie fără probleme.

Eu (Zsolti), cu ajutorul Domnului, am călătorit în junglă în perioada 20-27 septembrie. Am vizitat biserica din Maukayapi și Atalaya și l-am ajutat pe colegul nostru de la bază cu anumite reparații ce erau necesare. Am constatat cu bucurie că cei din Maukayapi continuă să frecventeze întâlnirile de adunare, nu doar duminica, ci și joi seara la ora de rugăciune într-un număr destul de mare. De asemenea, m-am bucurat foarte mult să văd și să aud că cei din comunitate folosesc acele aparate mici radio pe care li le-am dat, ca să asculte Biblia în limba ashaninka împreună cu cântări și predici. Nu doar că ascultă, ci pun adesea întrebări din cele ascultate în special din ce nu au înțeles foarte bine. Slăvit să fie Domnul că și în felul acesta lucrează în inima oamenilor și Evanghelia ajunge la ei. Continuați să vă rugați pentru ei. Unele familii continuă să trăiască departe de Dumnezeu, robiți de beție și de legături nepotrivite, familii care înainte veneau cu bucurie la adunare. Rugați-vă pentru protecția lor spirituală, pentru creșterea lor în cunoașterea lui Dumnezeu și pentru pocăință adevărată și autentică între ei. 

Nu uităm să vă mulțumim tuturor că ne sunteți alături în rugăciune, fie că suntem în România, fie în Lima, fie în junglă. Vă suntem recunoscători pentru acest sprijin și vă mulțumim că și în acest fel sunteți parte din lucrarea la care am fost chemați. Mulțumim și celor care ne-ați trimis mesaje și gânduri de încurajare. Oricând sunt binevenite! Nu în ultimul rând mulțumim tuturor și pentru susținerea financiară care face posibilă lucrarea de aici. Pentru toate, Dumnezeu să-și primească gloria și lauda ce I se cuvin, iar dumneavoastră, răsplata promisă de Însuși Dumnezeu, pentru tot ce faceți pentru înaintarea Evangheliei.

Fiți binecuvântați și întăriți în duh și în trup de al nostru scump Mântuitor Isus Hristos!

Împreună lucrători la secerișul Lui,

familia Nagy, Zsolt și Estera