Nevoie urgentă de rugăciune – Familia Acatrinei, Peru

Acasă / America / Nevoie urgentă de rugăciune – Familia Acatrinei, Peru

De mai bine de 3 săptămâni suntem în Lima datorita unor probleme de sănătate care s-au acumulat începând cu luna martie și pentru care nu am putut găsi rezolvare în Atalaya. Am încercat în mai multe rânduri să ieșim mai înainte, dar datorită restricțiilor generate de aceasta pandemie, ne-a fost imposibil. Dumnezeu a fost bun cu noi și ne-a dat ”trecere liberă” prin zonele cu restricții severe (unde în mod normal nu se putea circula) și așa am ajuns cu bine la Lima, împreună cu Zsolti și Estera (și ei aveau nevoie să ajungă la doctor).

Cei de la biserica din Lima unde mergem s-au mobilizat și ne-au ajutat, nu doar rugându-se pentru noi, ci recomandându-ne anumiți doctori sau plătindu-ne anumite consultații sau analize medicale. Așa am ajuns la diferiți doctori care s-au ocupat de noi și care au încercat să ne ajute.

Tratamentul pe care îl folosesc pentru problemele de la călcâi pare să funcționeze. Merg de 3 ori pe săptămână la podolog și doctorița urmărește evoluția mea. Între timp încerc să rezolv și problemele apărute la dantură și sper să termin săptămâna viitoare.

Situația Amaliei e mai complicată decât ne-am așteptat. Nervul măselei la care avea probleme s-a necrozat și a cauzat o infecție care s-a extins și care a afectat și osul maxilarului, dar și un nerv care face legătura cu creierul. Amalia, în ciuda tratamentului pe care l-a luat, e cu dureri continue și starea ei nu s-a îmbunătățit. De la dentist a ajuns la 2 medici neurologi, și de acolo mai departe la un chirurg maxilo-facial care i-a sups că are nevoie neaparat de operație. Din pricina pandemiei e mai greu de găsit o sală de operație disponibilă, însă noi vrem să folosim acest ”răgaz” ca să mai vedem opinia altui chirurg și să cerem călăuzire de la Dumnezeu cu privire la decizia pe care trebuie să o luăm. E vorba de două intervenții chirurgicale la sinusurile maxilarului pentru a indepărta chistul apărut acolo și pentru a reface partea de os care lipsește și care lasă cale liberă oricărui microb. Pentru că acest chist e crescut, va fi nevoie de anestezie totală, această fiind partea mai complicată care pe Amalia o îngrijorează, deoarece în urma unei anestezii totale i-a fost declanșată boala autoimună în anul 2016.

Rugați-vă pentru noi ca să primim liniște, pace cu privire la ce avem de făcut și să nu slăbim în credință. Chiar dacă am ajuns la medici fără voia noastră, nu încetăm să ne rugăm pentru o minune de la Dumnezeu. Dacă El vrea ca Amalia să treacă prin operație, rugați-vă pentru o sală de operație disponibilă cât mai repede. Din spusele doctorului, înainte de 20 septembrie va fi greu de găsit. Noi știm că ultimul cuvânt îl are Dumnezeu, așa că ne agățăm de El și de promisiunile Lui. Rugați-vă să învățăm tot ce trebuie să învățăm din aceasta situație și să Îl onorăm pe El. Nu ne dorim decât glorificarea Numelui Lui mare și sfânt.

”Cheamă-Mă și îți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.” (Ier. 33:3). Asta e ceea ce am făcut noi. Am strigat la El, l-am chemat. Acum așteptăm ca El să ne răspundă și să ne arate acele lucruri mari și ascunse pe care acum nu le vedem/știm.

Mulțumim că ne sunteți alături și că vă veți ruga pentru noi. Fiți binecuvântați de Cel ce e sursa tuturor binecuvântărilor noastre.

Cu prețuire,

Liviu și Amalia Acatrinei

„Când lucrăm, noi lucrăm. Când ne rugăm, Dumnezeu lucrează.” (Hudson Taylor).