O mână de Ajutor pentru Frații din Bhutan – Familia Bagdas

Acasă / Asia / O mână de Ajutor pentru Frații din Bhutan – Familia Bagdas

Pace frați și surori,

Fie ca numele lui Isus Hristos să fie înâlțat oriunde și oricând, Amin!

Vă mulțumim așa de mult pentru rugăciuni, vă apreciem pe dumneavoastră și rugăciunile pe care le înălțați către Tatăl ceresc.

Săptămâna trecută am fost împreună cu doi frați și un pastor în Bhutan, pentru câteva zile doar. Chiar și pentru cei din India este greu să intre în această țară și dacă intri nu se poate sta decât  pentru o săptămână maxim, ca apoi să mai poți vizita țara peste alte 6 luni. Chiar dacă Bhutan este țara noastră vecină, avem nevoie de viză, iar această viză ne-a luat mai toată ziua de așteptare.

Oricum mulțumim Domnului că ne-a  adus acolo și am reușit să duc și 10 cărți de cântări. Am văzut cum creștinii fac acolo lucrare. Sunt 12 – 15 familii care se adună la casa păstorului și dacă numărul crește se vor împărți din nou. Guvernul Bhutanului nu permite  adunări mari pentru a nu crea probleme de natură poilitică. Bhutan este o țară a liniștii și a păcii și nu doresc să aibă dispute cu nicio altă țară.

Pentru creștini este foarte greu, nu au voie să pronunțe cuvântul „creștin”. Mai toți păstorii au casă proprie, iar dacă nu dețin casă închiriază și așa fac adunare, însă este greu. Dacă pe propietar îl eranjează ceva, acesta  le spune creștinilor să părăsească respectiva casă sau vor crește prețul chiriei, și acest lucru face mai grea supraviețuirea păstorului și a familiei sale. Am văzut creștini care vin de la doua – trei ore distanță pentru adunarea de duminică, m – a impresionat.

În această țară, de asemenea, nu ai voie să vestești Evanghelia. Dacă cel căruia i se vestește Evanghelia face plângere, atunci creștinul va fi pus în închisoare 10 ani. Chiar și așa, Domnul a dat întelepciune creștinilor: cei mai mulți dintre păstori dețin taxi, așa că păstorul pune cântece creștine și dacă persoana întreabă, atunci fratele îi împărtășește Evanghelia. Creștinii de aicii au pasiune, însă le lipsește învățătura biblică.

Așadar, am organizat  o instruire de 2 săptămâni aproape de granița Bhutanului cu Nepalul. Participanții sunt din Butan, Nepal și India. Dorim să instruim pentru Evanghelizare în jur de 15- 20 de oameni și în scopul acesta sunt multe nevoi. Vă rugăm să vă rugați pentru cheltuilile aferente acestei instruiri, să fie Duhul Sânt Cel care călăuzește vorbitorii, oraganizatorii și participanții; fie ca această instruire să-și atingă scopul și să fie pentru slava Domnului.

Cât privește donația Bibliilor, înca sunt ceva bănuți rămași, așa că vă rugăm să vă rugați ca să putem dărui din nou Biblii bhutanezilor.

Motive de rugăciune:

1. Să ne rugăm ca guvernul bhutanez să lase Evanghelia să circule liberă.

2. Pentru creștinii din Bhutan, care au nevoie mare de învătătură duhovnicească, să cunoască Biblia și să crească în credința lor.

3. Dorim să ajutăm un păstor bhutanez să plătească chiria în fiecare lună. In felul acesta, nu va fi piedică în calea adunării fraților și a surorilor. Dacă doriti, să participați la acest proiect vă rugăm să specificați: Donație chirie pastor bhutanez.

4. Bhutanul are nevoie de materiale pentru școala duminicală. Sa ne rugăm ca și acest lucru să fie posibil, iar copiii să beneficieze de o învățătură sănătoasă.

5. Instruirea pentru pregătire în vederea Evanghelizării ce va avea loc pe 4 noimebrie până pe 20 Noiembrie în Chalsa – Dooars, India. Domnul să ne pregătească pe noi și resusurse umane, financiare și mai ales spirituale, astfel încât credincioșii să crească în Cuvânt și în pasiunea de a vesti Evanghelia.

5. Rugați-vă pentru Abi și pentru Sophy, pentru sănătatea lor. Abi e foarte răcită, cu temperatură și tuse. Ne gândim că se întâmplă așa, mai ales că pe 7 și pe 8 sunt chemat să predic Cuvantul la un eveniment evanghelistic destul de mare.

În încheiere, vă binecuvântăm și vă mulțumim în numele Domnului pentru inima lărgită și dragostea pe care ne-o arătați, chiar dacă suntem așa de departe unii de alții.

Cu drag și apreciere,
Uday, Silvia și Abi!