Până la Marginile Pământului – Scrisoare Misionară din India

Acasă / Asia / Până la Marginile Pământului – Scrisoare Misionară din India

Dragi frați și surori,

Nu vom avea niciodată suficiente cuvinte să putem declara măreția lui Dumnezeu. Lucrările Lui sunt minunate. În fiecare zi trebuie să îmi reamintesc care este scopul principal al omului, motivul pentru care am fost creați, pentru a nu mă pierde în lucrurile de zi cu zi, oricât de importante par a fi, inclusiv lucrarea. Acum câteva zile am citit Psalmul 51:17, ”Jetfa plăcută lui Dumnezeu este un duh zdrobit; Dumnezeule Tu nu disprețuiești o inimă frântă și mâhnită.”

Talentele pe care le avem, reușitele nemaipomenite de care avem parte, sacrificiile scumpe nu înseamnă nimic pentru Dumnezeu dacă nu sunt însoțite de un duh frânt și zdrobit care tremură înaintea Cuvântului Său și care caută zilnic să fie învățat, ghidat și mângâiat de Duhul Sfânt. Dumnezeu îmi reamintește adesea că nimic, absolut nimic, nici măcar lucrarea, nu este mai prețios decât timpul petrecut în prezența glorioasă a Tatălui, însetând după a vedea fața scumpului Isus.

Gorubathan și Samuktala

Vă mulțumesc că v-ați rugat pentru această călătorie. Am lipsit din Calcutta pentru mai mult de două săptămâni, dar am avut un timp așa de binecuvântat. Atât femeile din Gorubathan, cât și Samuktala, ambele sate din partea de Nord a Bengalului de Vest, s-au bucurat să studieze cartea Rut, menționând că a fost prima dată când au studiat această carte aproape verset cu verset.

S-au bucurat să afle că această carte este mai mult decât o poveste de dragoste dintre Boaz și Rut, ci este despre providența lui Dumnezeu și planul lui de răscumpărare. Slavă Lui pentru harul pe care l-a revărsat asupra noastră. Încă o dată am putut să observ că lipsește o învățătură sănătoasă a Bibliei și că este nevoie de instruire în doctrinele Scripturii.

În Samuktala am petrecut timp cu 6 femei dintr-un sat alăturat care frecventează biserica de multă vreme. Aceste femei au mărturisit că nu s-au gândit niciodată că sunt păcătoase și că este nevoie de pocăință, pentru că doar li s-a spus ca Isus le iubește și că dacă vin la El atunci vor avea o viață mai bună. Slavă Domnului că am putut împărtăși Evanghelia cu ele și nevoia de pocăință! Slavă Domnului pentru această oportunitate minunată!

Tabăra de vară pentru copii a fost o reală bucurie și binecuvântare. Au fost și copii din satele alăturate și împreună ne-am uitat la viața lui Iona. Marea surpriză a fost când am văzut că jumătate din numărul celor prezenți era format din adolescenți. Așa că atunci în timpul lucrului manual am separat adolescenții și am putut să studiem mai profund din Biblie.

Kolkata

Lucrarea din Kolkata continuă să fie provocatoare, însă este frumoasă pentru că mă învață să depind în totalitate de Dumnezeu și să slujesc cu credincioșie indiferent de rezultatele vizibile. Anul viitor, în luna februarie, păstorul bisericii Logos din București ne va vizita pentru a treia oară și împreună vom lucra la viziunea și planurile pentru anul 2020.

Continuați să vă rugați pentru noi să devenim un trup de credincioși care sunt gata să trăiască Evanghelia și să slujească cu credincioșie în acest oraș metropolitan pentru a vedea suflete salvate din lanțurile întunericului. Pe mai departe continuăm să lucrăm și printre cei din mahala. Domnul să lucreze la inima acestor persoane și să le mântuiască!

Orele mele de hindi decurg destul de bine. În curând voi începe examenele și cu ajutorul Domnului voi termina primul an.

Școala din Chuchura

În India sfârșitul anului școlar se apropie cu pași rapizi. Am început să cumpărăm cărțile pentru anul viitor și să căutăm profesori. Vă puteți ruga pentru resursele financiare cu care să putem cumpăra cărțile. De asemenea, directorul școlii m-a rugat să organizez lunar un scurt seminar/workshop pentru profesori.

O veste entuziasmantă este că profesoara cu care am tot lucrat și cu care am tot împărtășit despre Dumnezeu ar dori să primească un Nou Testament. Domnul să lucreze în inima ei și să producă naștere din nou!

Cereri de rugăciune:

1. Plantarea de biserică – înțelepciune, viziune și planurile pentru anul 2020, pentru prietenii noștri necredincioși Sarmistha, Amit, Joy, Raymond.
2. Lucrarea de joi din mahala unde Subhajit slujește cu multă credincioșie predicându-le cu atâta pasiune din Cuvântul lui Dumneze. Domnul să aducă mântuire.
3. Școala – resursele financiare pentru cărți, profesori creștini, elevi noi care să se înscrie pentru anul următor.
4. Sarmistha, profesoara – mântuire
5. Întânirile de ucenicie pe care le planific.

Dragii mei, vă mulțumesc încă o dată pentru tot sprijinul plin de dragoste. Vă mulțumesc pentru rugăciuni. Și fie ca Domnul să vă binecuvânteze din abundență și fie ca frumusețea și dulceața lui Cristos să fie văzute zilnic în umblarea și conversațiile noastre. Fie ca viețile noastre să reflecte Evanghelia Domnului nostru!

A Domnului să fie toată gloria!
*Helena