Pregătirea pentru Mire (Matei 25) – Scrisoare de rugăciune, West Bengal

Acasă / Asia / Pregătirea pentru Mire (Matei 25) – Scrisoare de rugăciune, West Bengal

Pace,

Sunt toate semnele că trăim în vremurile din urmă. Trebuie să ne pregătim să ne întâlnim cu Cel care este Dragoste, Sfințenie, și Judecător. Cum putem să ne pregătim ca să ne întâlnim cu El?

1. Nu ne trebuie numai ‘lampa’, avem nevoie și de ‘uleiul’ ei (v.3-4). Aceasta înseamnă că nu este de ajuns să devii ‘creștin’, trebuie să și fim creștini. Nu ne trebuie numai dispozitivul (lampa), ci și funcția lui (dată de ulei). Dumnezeu vrea ca noi să ‘fim’ lumini în lume, nu numai să ne ‘numim’ lumini. Aceasta se arată prin faptele bune ale credinței noastre.

2. Nu trebuie să fim numai în grupul de mirese, ci trebuie cu adevărat să îl cunoaștem cu adevarat pe Mire (v.12)

3. Nu este de ajuns să primim de la Stăpân, ci și să producem pentru El, să fim roditori pentru El (v.20-23). Dumnezeu vrea roada credinței, nădejdii și dragostei în viețile noastre. El vrea de asemenea ca prin mărturia vieții noastre și alți oameni să fie mântuiți.

4. Dumnezeu nu dorește de la noi numai rezultatul investiției Lui, ci ca noi să învățăm să gandim frumos despre El (v.24-26). Schimbarea felului nostru de a gândi este foarte important pentru Dumnezeu.

5. Noi trebuie să ne pregătim pentru Ziua Judecății prin schimbarea purtarii noastre cu cei din jurul nostru. Trebuie sa invatam sa slujim celor din jurul nostru de dragul Domnului Isus pana la punctul inscrierii acesteia in subconstientul nostru (v.34-40).

Vă invit să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Sanjit și Barun s-au întors de la școlile biblice înaintea închiderii tuturor drumurilor.

2. Sâmbătă (20 martie) au venit parinții sau rudele copiilor santalezi aflați în grija noastră. Ei aveau unele nelămuriri pe care am încercat să le clarificăm. Ei au luat 6 din cei 7 copii santalezi care fuseseră cu noi. A rămas numai Luke. Ei însă au promis că îi vor aduce înapoi pe copii când va începe din nou școala (cu excepția lui Daniel și Bamni). Mama lui Luke vrea să îl aduca și pe fratele lui mai mic.

3. Vineri și sâmbătă (20 si 21 martie) am putut avea timp de rugăciune în adunare.

4. După adunare (pe 20 și 21 martie) am putut merge cu fratele Sujit și alți câțiva frați să vestim Evanghelia în zona Barnish.

5. Duminică, pe 22 martie, guvernul a interzis tuturor să iasă din casa din pricina molimei. Așa că împreună cu fratele Dinesh și alți frați am avut părtășie și rugăciune în casă de dimineața până seara. Faptul că am stat acasă ne-a dat posibilitatea să citim mai mult din Biblie și să contactăm pentru rugăciune mai multi frați și surori.

6. Luni pe 23 martie am plecat împreună cu Luke și mama lui Asma spre Gurubathan. Pe drum am avut șansa să împărțim încă două sute de Noi Testamente în plantațiile de ceai. În ultima plantație, niște oameni dușmănoși m-au luat la întrebări și a trebuit să retrag rapid.

7. Cu greu ne-au lăsat să intrăm in Gurubathan din pricina restricțiilor moadunare.

8. Tot luni pe 23 martie frații Abigail și Jaianta au putut să se reîntoarc la Jalpaiguri în speranța de a se ocupa de adunare. De asemenea Asma și Asmina au plecat împreună cu mama lor. Eu am rămas împreună cu ai noștri în Gurubathan.

9. De marti 24 martie a început lunga izolare în India care s-a anunțat pentru 21 de zile. Dar de fapt cât va dura?

10. În Gurubathan am fost tot timpul cu copiii. Am organizat o citire orizontală prin Biblie de trei ori pe zi (citire orizontală a Bibliei, în interpretarea mea, este să citești capitole din toate cărțile Bibliei în conformitate cu numărul zilei. De exemplu, pe 24 martie am citit capitolul 24 din toate cărțile Bibliei unde se găsește un astfel de capitol începând cu cartea Geneza).

11. În fiecare dimineața într-un loc mai departe de casă pot să prind rețea telefonică și să țin legătura cu cei din Jalpaiguri sau restul lumii.

12. În Gurubathan am aranjat un program pentru copii (pe lângă citirea Bibliei, timp de studiu al cărților de școală, curățenie, joacă și altele.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Copiii noștri să învețe să păstreze și să se îngrijească de copacii plantați de socrul meu (ei au cam distrus câțiva și socrul meu s-a supărat).

2. Prin citirea zilnică a Bibliei copiii noștri să Îl cunoască pe Domnul.

3. Izolarea fraților din Jalpaiguri (aici în Gurubathan avem mai multă libertate și mai mult spațiu de mișcare). Nu cred că va fi vreo adunare în Jalpaiguri în săptămânile următoare.

4. Ca Dumnezeu să lucreze la inimile acelora carora le-am vestit Evanghelia mai dinainte în perioada aceasta de izolare.

5. Ca noi să fim o mărturie bună aici în Gurubathan.

6. Rugați-vă pentru copii santalezi care s-au întors în satul lor.

7. Rugați-vă pentru mântuirea rudelor lui Sujit din Barnish.

8. Rugați-vă pentru mântuirea familiei lui Barun.

9. Rugați-vă pentru mântuirea rudelor Sompei și Sagarikei.

Tata, primește-mă în familia și școala Ta! Fă-mă pentru totdeauna copilul și școlarul Tău!

Daniel