S.I. Helena, mai 2015

Acasă / Scrisori informative / S.I. Helena, mai 2015

«Acum, Doamne, voi fi doar a Ta

Şi voi trăi pentru ca toţi să vadă

Că puterea de a păzi poruncile Tale

Nu ar putea niciodată să vină de la mine.

Oh, Tată, foloseşte viaţa mea răscumpărată

Aşa cum Tu doreşti…

Şi fie ca al meu cântec să spună mereu:

Mă voi lăuda doar în Tine!”»

Dragii mei fraţi şi surori,

Tot ce avem este doar Hristos! Nimic nu poate împlini sufletele noastre mai bine decât o poate face Hristos! Cândva păcatul ne-a promis viaţă şi fericire, dar acest păcat ne-a condus, de fapt, spre mormânt. Eram în drum spre iad, dar Dumnezeul nostru plin de îndurare s-a uitat spre starea noastră deplorabilă şi neajutorată şi ne-a condus spre cruce. Aleluia! Acesta este HAR!

Dar… mai sunt mulţi oameni care aleargă în cursa spre iad. Dumnezeu ne cheamă să mergem la ei cu Vestea cea Bună, rugându-ne ca El, care este Suveran, să conducă pe mulţi alţii spre cruce. Am ascultat şi reascultat un cântec al formaţiei Sovereign Grace Music, „All I have is Christ”. Ce rugăciune minunată să Îi spunem Tatălui: „Foloseşte viaţa mea răscumpărată aşa cum Tu doreşti.” Sunt momente când mă aflu în mijlocul intersecţiei şi nu ştiu încotro să o apuc, iar apoi îmi doresc doar să Îi spun Domnului: „Nu contează unde! Vreau doar să-ţi fiu credincioasă Ţie. Foloseşte-mă cum Tu doreşti, unde Tu doreşti!”

Doresc să declar asemenea psalmistului: Voi spune despre strălucita slavă a măreţiei Tale şi voi istorisi despre minunile Tale! Oamenii vor vorbi despre puterea Ta cea înfricoşătoare, iar eu voi povesti despre măreţia Ta.” (Psalm 145:5-6)

1. DIPLOMĂ ŞI PRELUNGIREA VIZEI

Lucrările Domnului sunt într-adevăr minunate şi ele atestă maiestatea Domnului nostru. Prin harul Domnului am primit prima mea diplomă în bengaleză şi, de asemenea, prelungirea vizei pentru încă un an. Vă mulţumesc foarte mult pentru rugăciuni. Mă uit înainte cu mult entuziasm, aşteptând să văd ce a pregătit Dumnezeu pentru acest an şi cum va decide să mă folosească pentru gloria Lui.

2. GRUPUL DE STUDIU DIN BEHALA – ATELIER DE EVANGHELIZARE

Acum trei săptămâni a fost organizat un atelier de evanghelizare (cum îl numesc ei). Ne-am adunat împreună cu un grup de studenţi bengalezi şi am petrecut toată ziua studiind Biblia şi învăţând împreună cum să prezentăm Evanghelia celor de lângă noi. Studenţii au fost încurajaţi să vestească Evanghelia cu colegii şi prietenii lor. Cele mai multe colegii sunt neatinse de Evanghelie. Ne rugăm ca Dumnezeu să ridice cel puţin un student credincios în aceste colegii. Ne dorim foarte mult să vedem cum studenţii (care provin din alte religii şi care sunt singurii creştini în familie) vor creşte în Hristos şi vor iubi să studieze Biblia, iar apoi să împărtăşească şi cu alţi studenţi din ceea ce au descoperit.

Lucrarea cu studenţii bengalezi este mult mai provocatoare decât cea din mijlocul studenţilor care provin din India de NE şi care – cei mai mulţi – provin din familii creştine, dar care, la rândul lor, sunt nemântuiţi. Toţi studenţii bengalezi provin din alte religii şi provocarea este mult mai mare. Însă este braţul Domnului prea scurt să mântuiască aceşti studenţi? Evanghelia are putere: „ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede.”

Continuăm să ne întâlnim în fiecare duminică după-amiază să studiem Biblia împreună şi pentru a creşte în cunoştinţa lui Hristos. Sunt încurajată să văd foamea celor mai mulţi dintre ei. Domnul să ne ajute să fim cât mai mult asemenea Mântuitorului!

3. CAMPUSUL UNIVERSITĂŢII

Grupul de părtăşie de sâmbătă a început să crească. Sunt câteva persoane noi care au început să vină. Prin harul Domnului am avut oportunitatea de a merge în căminul universităţii şi să vorbesc despre Domnul cu o nouă prietenă. Numele ei este Shital. Dorinţa noastră este să ne întălnim săptămânal, iar viziunea mea (căreia vă puteţi alătura prin rugăciune) este de a începe un grup evanghelistic pentru fetele din cămin.

Este nevoie de multă înţelepciune! Dar cred că Domnul poate lucra şi în privinţa aceasta şi să ne însoţească în această alergare. Este mult de lucru, iar lucrătorii sunt puţini, însă Îl rog pe Domnul să transforme viaţa acestor studenţi pentru ca ei să devină acei lucrători care vor merge să declare măreţia lui Dumnezeu în colegiile şi căminele lor.

4. CMTC – Committee Members Training Camp

Acum două zile a început o tabără de instruire pentru câţiva studenţi. Tabăra va fi pentru două săptămâni. Este o mare bucurie să ştiu că doi studenţi sunt veniţi din Bhutan, o ţară foarte închisă Evangheliei. Anul trecut a fost organizată o tabără doar pentru studenţii butanezi într-un oraş aproape de graniţa cu Bhutanul. Cei de aici nu au voie să intre în ţară pentru instruire, aşa că tabăra a fost organizată în India. În aceste zile sunt încurajată să mă rog mai mult pentru aceşti doi studenţi care se vor întoarce în ţara lor şi pe care Dumnezeu îi poate folosi pentru a duce Evanghelia în mijlocul colegiilor din Bhutan. Cât de credincios este Dumnezeu! Îşi atrage la El oamenii de pretutindeni! Slavă Lui!

5. ORELE DE BENGALEZĂ

Îi dau slavă Domnului pentru noua mea profesoară de bengaleză. Este o tânără deosebită! Pe lângă tot ajutorul pe care mi-l dă pentru a învăţa limba, mă ajută, de asemenea, să cunosc mai bine cultura şi să gătesc mâncare bengaleză. Rugaţi-vă împreună cu mine ca Domnul să îmi dea har în tot acest proces. Pentru următoarele 6 luni continui să mă concentrez asupra limbii. Încercăm să găsim o şcoală într-un sat care să îmi permită să stau câteva zile doar în preajma vorbitorilor de bengaleză, fără a fi expusă limbii engleze.

Câteva cereri de rugăciune:

– pentru învăţarea limbii – am nevoie de multă răbdare şi putere de concentrare.

– pentru relaţia mea cu Dumnezeu – Domnul să mă ajute să cresc în înţelepciune, smerenie şi, de asemenea, să cunosc mai bine Biblia şi să pot prezenta Evanghelia cât mai clar şi cu multă credincioşie.

– Campusul universităţii – Domnul să transforme viaţa celor care vin la grup şi, de asemenea, să îi folosească în viaţa colegilor.

– grupul de părtăşie din Behala – pentru o relaţie cât mai apropiată cu fetele.

Încă o dată vă mulţumesc că alergaţi cu credincioşie alături de mine! Domnul să vă binecuvânteze!

Soli Deo Gloria!

C.S.

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.