S.I.: Sa’id El-Amin, februarie 2015

Acasă / Scrisori informative / S.I.: Sa’id El-Amin, februarie 2015

“Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică? Chiar o oştire de ar tăbări împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fii. Căci El mă va ocrotii în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperişul cortului Lui şi mă va înalţa pe o stâncă.”

Dragi fraţi şi surori,
Iată că au trecut mai bine de două saptămâni de când am plecat din România spre Africa de Nord. Dorim să vă spunem, că am avut o călătorie uşoară şi am ajuns cu bine la destinaţie.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru fiecare din dumneavoastră care v-aţi rugat pentru călătoria noastră. Ne-am bucurat mult să vedem că au ajuns toate bagajele odată cu noi. Spre surpriza noastră am trecut foarte uşor de controlul vamal şi am obţinut foarte uşor viza de intrare în ţară.
Odată ajunşi ne-am bucurat să fim aşteptaţi de o familie de lucrători, care ne-au primit cu caldură în casa lor pentru primele zile de şedere în lumea arabă. O descriere curtă a locului în care ne găsim: trafic infernal fără reguli de circulaţie….aglomeraţie de clădiri, maşini şi oameni…..praf…mizerie…zgomot constant produs de multele maşini şi de oameni şi binenţeles multele moschei. Suntem înconjuraţi de mulţimi de oameni prietenoşi care trăiesc în întunericul adânc al Islamului. O mulţime de oameni care nu au nici o speranţă pentru veşnicie, oameni care au nevoie să audă mesajul iubirii lui Cristos.
La două zile după ce am ajuns am început cursurile de limba Arabă. Suntem recunoscători Domnului pentru această oportunitate extraordinară de a studia această limbă dificilă într-o şcoală de limbă condusă de o echipă de lucrători ai Impărăţiei. Mergem la această şcoală de limbă de patru ori pe săptămână, câte trei ore pe zi, iar în afară de aceste ore trebuie să petrecem câte “trei – cinci” ore zilnic pentru a pregătii temele şi exersa ce am învăţat la cursuri. Ajunşi în noua locaţie am început să umblăm împreună cu prietenii care ne-au găzduit pe străzi ca să căutam un loc de închiriat în care să locuim. După multe căutări am gasit un apartament ieftin comparativ cu preturile din zonă, dar după numai câteva zile a trebuit să renunţăm la el deoarece nu era bine aierisit şi Ameerah (D), fetiţa noastra, a făcut o bronşită asmatică. Ne-am mutat din nou la prietenii noştrii Argentinieni şi am reluat căutările pentru un loc de locuit. Mulţumim Domnului că deşi a trebuit să renunţăm la acel apartament, în urma experienţei avute am rămas cu o relaţie de prietenie cu proprietarul apartamentului. M-am bucurat într-una din zile să petrec puţin timp cu el şi să vorbesc putin cu el despre Dumnezeu. Imi doresc mult să continui această prietenie cu el şi mă rog ca Dumnezeu să-mi deschidă noi oportunităţi în care să pot să împărtăşesc cu El mai multe despre Dumnezeu şi Evanghelie.
Vă mulţumim mult tuturor care v-aţi rugat pentru adaptarea fetiţei noastre în noul loc. Am fost foarte  îngrijoraţi cu privire la adaptarea ei la programul de îngrijire a copiilor pe parcursul cursurilor de arabă. Ne bucurăm mult să vedem că încet încet se adaptează noului context. În fiecare zi de cursuri o ducem într-un fel de grădiniţă
destinată special copiilor de lucrători ai împărăţiei. Acolo sunt două femei localnice care îngrijesc aceşti copii, printre care şi Ameerah(D). Aşa cum v-am spus mai devreme Ameerah a făcut o bronşită asmatică, dar mulţumim Domnului că a trecut cu bine peste aceasta.
În afară de cursurile de limbă, ne bucurăm să fim integraţi în programul echipei de lucrători de aici. Avem întâlniri de părtăşie de două ori pe săptămână. Totodată avem ocazia să participăm la diferite activităţi ale echipei şi să învăţăm mai multe cu privire la lucrarea împărăţiei printre verişorii din zona în care suntem. Zilele care urmează va trebui să depunem actele pentru prelungirea vizei de şedere cu încă trei luni. Ne rugăm ca Domnul să ne ajute să o obţinem fără probleme pentru a putea continua şederea noastră aici şi învăţarea limbii arabe. În ultima vreme se pare că lucrurile în zonă se înrăutăţesc. Este o perioadă destul de instabilă în care vedem în fiecare zi oamenii legii pe străzi, echipaţi şi pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă. Ne rugăm ca Domnul să păstreze linişte în zonă ca să putem să ne continuăm pregătirea şi totodată ca lucrătorii împărăţiei să poată să continuie nestingheriţi lucrarea în zonă.
Vă rugăm să vă rugaţi în continuare pentru:
–       o adpatarea mai bună a familiei în noul context
–       înţelpeciunea necesară învăţării limbii arabe
–       protecţie spirituală şi fizică
–       ca Domnul să păstreze linişte în zonă
–       ca Domnul să ne ajute să obţinem prelungirea vizei fără probleme
–       ca Domnul să ne călăuzească spre oameni pregătiţi pentru auzirea
mesajului Evangheliei
–       Ca Domnul să ne dea înţelepciunea necesară pentru deciziile de
fiecare zi
În încheiere dorim să vă încurajăm prin următoarele cuvinte aşa cum le
avem scrise în Psalmul 27:14.

“Nădăjduieşte în Domnul ! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte
în Domnul !”

Cu toată dragostea,
Sa’id , Saeeda  şi Ameerah

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.