Salutări din Brazilia! – Fernando Frîncu și familia

Acasă / America / Salutări din Brazilia! – Fernando Frîncu și familia

Pace şi Paşte fericit!

Sper că mesajul meu vă găsește cu bine!

Cu siguranță, acest an este un an diferit. În ianuarie am început pregătirile pentru a muta lucrarea/slujirea noastră în România la sfârșitul anului și în același timp am început să pregătim lideri care să conducă biserica și care să lucreze în programul de Ucenicizare şi Restaurare. Între timp publicăm materiale despre ucenicie și restaurarea inimii, pentru a fi disponibile în toată Brazilia.

Acum Brazilia este afectată de coronavirus la fel ca multe alte locuri din lume și totul este închis. Asta face ca planurile noastre să sufere schimbări. Cât despre Brazilia sunt câteva probleme care agravează această criză:

Sunt multe zone improvizate în care locuiesc foarte mulți oameni în același loc și este greu să izolezi și să tratezi aceste grupuri.

Sistemul de sănătate nu funcționează bine și lipsesc resursele pentru a face teste suficiente, analize și pentru a oferi tratament.

Violența și infracţiunile sunt la ordinea zilei, iar poliția se confruntă deja cu aceste aspecte de mult timp și ne temem pentru ce este mai rău.

În unele state din Brazilia avem și epidemie de febră galbenă și dengue (care se ia prin înţepătura de țânțari). În statul nostru avem doar dengue.

Mulţi nu au de muncă şi prin urmare avem parte de o criză finaciară foarte mare, mulţi nu-şi pot asigura nici lucrurile de bază. Iar dacă izolarea conitnuă vom avea parte de o criza economică, politică şi socială enormă.

Despre familia noastră

Slujire:

Am început să fac studii biblice şi conferinţe pe internet în portugheză, iar recent am început și în română. Deocamdată am disponibilă doar o predică / studiu despre Paşte https://youtu.be/AJwo3Be7qXg  (Canalul meu este Fernando Frincu). Vă rugăm să vă înscrieţi pe canal şi astfel să putem ajunge la 1000 de înscrieri, care ne vor permite să trasmitem direct online. De asemenea, ne gândim să avem diferite lecții despre ucenicie, misiune etc.

Sănătate:

  • Copiii noștri, în special băieții  (Levi, Daniel și Tomas) au luat un virus sau o bacterie care circulă printre copiii din orașul nostru. Prin harul lui Dumnezeu au putut avea parte de un tratament foarte riguros cu antibiotice şi acum sunt mult mai bine.
  • Soția mea Carolina a avut de a face cufemei însărcinate și a fost expusă în diferite spitale la covid 19. Pe lângă aceasta, a lucrat cu o doctoriţă care deja a fost diagnosticată pozitiv. Asta face ca sotia mea să fie suspectă. De 3 săptămâni, a avut parte de febră, tuse şi oboseală excesivă, dar acum, după tot timpul acesta este mult mai bine, doar mai tuşeşte. Pe fondul acestei situaţii s-a agravat şi problema cu tensiunea pe care o avea încă din timpul sarcinii.
  • Cât despre mine, sunt în categoria cu risc la îmbolnăvire datorită COVID-19, deoarece am probleme cu astmul și în trecut am avut tubercoloza, care după cum știți afectează plămânii.
  • Mama este în Spania unde are grijă de o femeie în vârstă. Și mama mea are de asemenea probleme cu tensiunea. Fratele meu este în România și are probleme cu inima și a avut chiar și o operație în trecut.

Știu că unele din lucrurile pe care le spun nu sunt vești bune, dar ne încredem în Domnul care conduce istoria și viețile noastre ca să se conformeze cu promisiunile Lui.

Continuați să vă rugați pentru noi și vă mulțumesc pentru prietenie și dragoste.

În Hristos,
Fernando și familia