,,Dumnezeu chiar există!”

Acasă / India / ,,Dumnezeu chiar există!”
 Familia Bagdaș India

Familia Bagdaș India

Scrisoare de informare de la familia Bagdas, India

Pace dragi frați și surori și salutări în Numele Domnului nostru Isus Hristos!

Mulțumim mult pentru rugăciuni și susținere. Fie ca El să vă răsplătească fiecare rugă și sacrificiu de orice fel!Acum că este începutul unui an nou, vă dorim o inimă nouă de carne, viziuni noi inspirate de Duhul lui Dumnezeu și putere de a împlini voia Lui Sfântă și plăcută!

Luna decembrie a fost pentru noi o lună binecuvântată, mai ales pentru cei care credem și propovăduim nașterea lui Hristos. Cu această ocazie am mers în Dooars, fiind îngrijorat cum vom putea dărui copiilor hrană și încălțăminte. Însă Domnul care este mare, a purtat de grijă, trimițând la noi doi frați din Republica Moldova, care chiar au avut pe inimă să binecuvinteze acei copilași sărmani. Cu ajutorul fraților Vlad și Paul, am făcut 25 de pachete cu alimente și am dăruit câte o pătură călduroasă fiecăruia din cele 35 de familii. Acestea sunt de mare folos, mai ales acum când e iarnă și e frig. Personal, m-am bucurat foarte tare că, tot cu ajutorul acestor frați scumpi, am putut să dăruim papuci și pantofi unui număr de 180 de copilași care umblau mai mult desculți sau cu papucii rupți. Lucrul cel mai bun și mai minunat a fost că aceste suflete au auzit despre Domnul Isus și nașterea Lui.

Tot cu ocazia sărbătorilor și cu ajutorul fratelui Riko și a sorei Roxana, am dăruit mâncare gătită unui număr de 150 adulți și copii. A fost un timp binecuvântat. Domnul Isus să răsplătească dărnicia fraților.

Mantoki se întoarce la Domnul

De ani de zile m-am rugat și am vestit Evanghelia în Makrapara, acolo unde oamenii beau mai tot timpul. Mi-am folosit timpul și resursele materiale pentru ca ei să vină la Domnul. M-am întristat că nici măcar un suflet nu s-a întors la El. M-am rugat Domnului spunând că dacă nimeni nu se întoarce la El, atunci eu mă opresc din a mai face lucrare în Makrapara. Cu ocazia sărbătorilor, am invitat la noi 3 tinere din Makrapara pentru a ne vizita și pentru a vedea locurile de pe aici. Două dintre ele sunt creștine, iar cea de a treia, cu numele Mantoki, nu era. 

Într-una dintre zile, Joshua, fiul nostru cel mic, a plâns foarte mult, având dureri de burtică. I-am dat medicamente, dar nu s-a liniștit. A plâns toată ziua, iar noi ne gândeam să-l ducem la doctor, dar de data aceasta voia și lucrarea Domnului a fost alta.

A venit la noi un frate din biserică special pentru a se ruga pentru Joshua. Fraților, vă spun sincer, imediat după ce acest frate și Uday s-au rugat, Joshua s-a oprit din plâns. Peste o oră, se juca și râdea. Ne-am dat seama că a fost un atac al celui rău. A doua zi, Mantoki, care a asistat la toate acestea, mi-a spus: ,,Doamnă, aseară s-a întâmplat ceva magic. Dumnezeu chiar există!”. I-am răspuns că nu e ceva magic, ci este lucrarea lui Dumnezeu. 

În ziua respectivă, s-a hotărât pentru Hristos. Cu toate că înainte de această întâmplare, eu și Uday i-am vorbit mult despre Isus, iar ea însăși a fost în copilărie la biserică, nu s-a hotărât pentru Hristos. Iată că Domnul a ales-o pe ea prima din familia ei și Duhul lui Dumnezeu a lucrat la inima ei, văzând că Domnul nostru este Domnul Cel viu și adevărat care răspunde rugilor noastre. Slavă Lui în veci, Amin!  Așadar, pe 3 ianuarie am condus acest suflet la Hristos. Mare a fost bucuria noastră, dar bucuria a fost și mai mare în ceruri!

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru Mantoki. Ea L-a acceptat pe Domnul Isus în viața ei la doar 18 ani. Fie ca părinții să nu fie o piedică în calea ei către Hristos. Rugați-vă și pentru familia ei, ca să fie și ei gata să-L urmeze pe Domnul.
  2. Rugati-vă pentru ca sufletele din  Makrapara să vină la Hristos. 
  3. Tot în Makrapara plănuim o instruire în vederea ucenicizarii. Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzire.
  4. Rugați-vă pentru protecția familiei noastre și călăuzire din partea Domnului.

În încheiere, dorim ca Hristos să vă fie și să ne fie călăuză până la ultima suflare! 

Cu prețuire, Uday, Silvia, Abi, Sophy și Joshua.