Scrisoare de Informare – Orientul Mijlociu (7 iulie 2020)

Acasă / Asia / Scrisoare de Informare – Orientul Mijlociu (7 iulie 2020)

Dragi frați și surori,

Mulțumim pentru suportul și rugăciunile dumneavoastră. Ne bucurăm să vă împărtășim cum merge lucrarea și cum mai suntem noi.

Lecții de ucenicizare

În primul rând, soțul meu a început împreună cu doi dintre tinerii noștri un curs despre planul de mântuire. Rugați-vă ca Domnul să lucreze în inimile acestor tineri.

Unul dintre ei, pe nume Mehmet, dorește să îl urmeze pe Isus Hristos. Mehmet se teme însă de reacția tatălui său. Acesta este într-o poziție de autoritate, iar Mehmet ne-a spus că sigur tatăl său ne va crea probleme dacă aude că a trecut la creștinism.

Rugați-vă ca dragostea pentru Domnul să învingă teama, rugați-vă și pentru protecție.

Eu de asemenea am început același curs cu Nehir, o tânără din adunare. În prezent facem aceste lecții prin intermediul zoom-ului.

Eu am început să mă întâlnesc cu Nehir pentru aceste lectii la adunare. Săptămâna trecută am aflat însă că am piciorul rupt. În prezent am piciorul în ghips, de accea am decis să continuăm lecțiile online.

Rugați-vă ca Domnul să îmi dea întelepciune în predarea acestor lecții și ca Domnul să lucreze în viața lui Nehir.

Grâul și neghina

Luna trecută ne-am confruntat cu probleme în adunare, în grupul de tineri. Știm că în adunare sunt și persoane care nu caută decât cearta și creeaza dezbinare. În urma acestor probleme, o tânără a decis să nu mai vină la adunare, considerând că poate să Îl urmeze pe Domnul și fără părtășia fraților — lucru care știm că nu este posibil. În același timp, am văzut cum ceilalți tineri au fost și mai încurajați și determinați să Îl urmeze pe Domnul.

Rugați-vă pentru unitate între tineri și pentru noi, să avem întelepciune când ne confruntăm cu astfel de situații.

Pâine și pește pentru 5000

În luna Iunie am continuat distribuția de alimente familiilor aflate în nevoie.

Alya este o mamă creștină cu trei copii, este de origine din Irak și a venit aici în urmă cu mai mulți ani, fugind de persecuție, dupa ce soțul ei a fost ucis.

Deși în țara ei a studiat matematica și avea o slujbă bună, aici nu își poate găsi ușor de lucru și își crește copiii făcând curățenie în casele oamenilor. I-am dăruit și ei un pachet de mâncare și doresc să vă spun că o fost foarte recunoscătoare.

Mulțumim în numele Alyei, dar și al celorlalte familii pentru implicarea dumneavoastră în proiectul „Paine și peste pentru 5000”.

Lunile acestea vom continua împărțirea de alimente și dorim să mergem în orașele vecine pentru aceasta. Rugați-vă pentru o bună organizare, oportunități de evanghelizare, protecție și ajutor.

Rămâneți cu Domnul,
Ibrahim și Miriam