Scrisoare de Rugăciune, India – 26 iunie 2020

Acasă / Asia / Scrisoare de Rugăciune, India – 26 iunie 2020

„Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea şi în duhul căruia nu este viclenie!” (Psalmul 32:1-2).

Pace,

Fericirea nu are de a face cu cât avem noi din punct de vedere lumesc (sănătate, bani, prieteni, etc). Fericirea este strâns legată de mântuirea noastră din păcat așa cum se arată în Psalmul 32:1-2. Păcatul este ‘viermele’ care ne mănâncă fericirea. Păcatul ne pune în cârcă pietroiul vinovației, arată așa de rău, ne face ținta mâniei lui Dumnezeu și ne prostește. De aceea fericirea are o legătură directă cu următoarele patru aspecte ale mântuirii din păcat:

Iertarea păcatelor (v.1a) sau izbăvirea de vinovăția păcatului. Iertarea de păcate ne face în stare să zburăm în cerul fericirii.  Tăierea corzilor păcatului poate fi făcută numai de Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că noi suntem responsabili înaintea tribunalului lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu ne garantează iertarea de păcate pe baza pocăinței față de păcat și credinței în Domnul Isus. Iertarea de păcate este de asemenea strâns legată de reflectarea acesteia față de cei din jurul nostru.

Păcatul acoperit (v.1b). Păcatul este urâciunea care strică toată frumusețea grădinii pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Păcatul nu poate fi îndepărtat de la noi. Dar El poate fi acoperit de jertfa, sângele și neprihănirea Domnului Isus. Pentru aceasta este foarte importantă unirea noastră cu Domnul Isus.

Fărădelegea neținută în seamă (v.2a). Păcatul ne face ținta mâniei lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu Însuși ne poate șterge numele de pe lista vrăjmașilor Lui. El va face lucrul acesta dacă vom face ceea ce ne cere El, să ne punem toată încrederea în Domnul Isus.

Duh fără viclenie (v.2b). Învățând limba păcatului, nu ne mai înțelegem nici pe noi înșine nici pe cei din jurul nostru. Numai Duhul Domnului Isus ne scapă de mintea stricată a păcatului făcându-ne oameni adevărați.

Vrem să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. După aproape trei luni de izolare în Gurubathan am putut vizita pentru o zi Jalpaiguri. Am mers împreună cu cumnatul meu Amardeep și alți doi frați care aveau ceva de lucru în Siliguri. Ei ne-au lăsat pe mine și pe Ashish în Jalpaiguri și și-au continuat drumul spre Siliguri. În Jalpaiguri am întâlnit în primul rând pe frații care fac lucrare în Jalpaiguri (Jaianta, Abigail, Sanjit și Elio). Dupa aceea am mers împreună cu fratele Sanjit ca să împărțim Noi Testamente la închisoare și spital. După ce ne-am întors, am fost împreună cu Ashish pentru a-l înscrie în noul an școlar. La școala lui, căminul școlli și pe drum am putut împărți din nou Noi Testamente. Înainte de plecarea din Jalpaiguri, am vizitat familia fratelui Sujit. După plecarea din Jalpaiguri, am împărțit din nou Noi Testamente la un târg sătesc aflat în drumul nostru spre Gurubathan.

2. Lucrările noastre la fundațiile casei băieților și a fetelor au continuat și săptămâna aceasta în ciuda ploii.

3. Părtășia noastră de duminică împreună cu frații din Raigaon.

4. Cu un aparat cumpărat din Jalpaiguri, am putut tunde pe toți copiii.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Dumnezeu să ne deschidă calea pentru a împărți Noile Testamente în limba Hindi pe care le-am luat din Jalpaiguri în Bihar.

2. Întoarcerea ‘oilor’ rătăcite din Jalpaiguri (David, Akash și alții).

3. Sunt unele stricăciuni la clădirea adunării din Jalpaiguri care ar trebui reparate.

4. Ca Dumnezeu să lucreze prin Noile Testamente în bengaleză pe care le-am împărțit în Jalpaiguri și pe drumul de întoarcere.

5. Ca Dumnezeu să întărească și să folosească spre slava Lui pe frații care se găsesc în Jalpaiguri, Talma, Mekliganj, Gurubathan și Haldibari.

Tată, spală-mă în sângele Domnului Isus, acoperă-mă cu haina neprihănirii Tale, în Domnul Isus, scrie-mi numele în cartea vieții Mielului lui Dumnezeu și înnoiește duhul meu prin Duhul Sfânt. Amin.

Daniel