Scrisoare de Rugăciune – West Bengal India (18 decembrie 2020)

Acasă / Asia / Scrisoare de Rugăciune – West Bengal India (18 decembrie 2020)

Cum poti deveni o persoana mai iubitoare? — 1 Timotei 1:5

Pace,

Dumnezeu este dragoste și ne-a creat și pe noi cu aceeași esență a iubirii. Dar din pricina păcatului, fața strălucitoare a dragostei din viața noastră și-a pierdut lustrul. Dar prin harul care este în Domnul Isus, degetul lui Dumnezeu poate să scrie din nou peste noi scrisoarea iubirii. Pentru aceasta avem nevoie de trei lucruri:

1. O inimă curată. O inimă curată este smerită. Păcatul construiește un palat de hârtie în viața noastră și ne pune o coroană de plastic pe cap. El ne învață să domnim în viață prin minciună si violență. Vindecarea vine când lăsăm ca buldezarul Cuvântul lui Dumnezeu să ne sărăcească de împărăția de o clipă pentru a fi îmbogățiți în mila Lui. O inimă este curățită prin sângele Domnului Isus când ne pocăim de păcatele și de mândria noastră. Suntem nimic fără Dumnezeu. Și dragostea noastră este nimic fără Dumnezeu.

2. Un cuget bun. Cugetul este străjerul lui Dumnezeu la uța inimii noastre. Acest străjer care este sub ascultarea noastră dar va da raport lui Dumnezeu. Pentru moment ne putem purta rău cu el. Îi putem pune o pătură în cap ca să nu vadă. Îl putem impinge într-un colț. Dar scopul pentru care ni l-a dat Dumnezeu este ca să ne păstreze pe calea mântuirii. El vrea să ne sfătuiască tot timpul ca să urâm păcatul și să îl ascultăm pe Dumnezeu. Numai cineva care urăște păcatul nu va fi o primejdie pentru împărăția dragostei.

3. O credință neprefacută. O credință sinceră stă pe temelia de neclintit a Cuvântului lui Dumnezeu, nu pe împrejurările trecătoare. Iubind Cuvântul lui Dumnezeu, dragostea noastră primește putere din credincioșia lui Dumnezeu pentru a birui furtunile păcatului.

Laudați-L pe Dumnezeu împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

1. Participarea la căsătoria lui Esther. Esther fusese o fată în grija noastră. Ea este bengaleză. Soțul cu care Dumnezeu a binecuvântat-o este din tribul rajbangshi din Assam.

2. Distribuirea de Noi Testamente și tractate la Nishiganj.
3. Întâlnirea cu liderii creștini din Cooch Behar și Masa Domnului împreună cu ei.
4. Duminică am putut înregistra și trimite din nou niște mesaje audio.
5. M-am întâlnit și discutat cu Atzinto care face lucrare în Talma.
6. Ajutorul pe care l-am primit prin familia cumnatului meu Amardeep pentru îngrijirea copiilor în cele doua zile în care am fost ocupat cu căsătoria lui Esther.
7. Sărbătorirea zilei de naștere a lui Ashish. Ashish și-a adus prietenii și a gătit ‘momo’ (mâncare tibetană).

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Programele de evanghelizare din perioada crăciunului: Talma (23), Mekliganj (24) și Jalpaiguri (25).
2. Atzinto a intrat din nou în datorii chiar dacă noi l-am avertizat de multe ori că lucrul acesta nu este biblic.
3. Rugați-vă cu privire la proiectul de construcție la care s-a angajat la casa soacrei lui.
4. Rugați-vă pentru unitatea creștinilor din Cooch Behar.
5. Rugați-vă pentru credința și mărturia sorei Dipali care a plecat pentru câteva zile la casa părinților ei.
6. Pentru mântuirea lui Ashish și a cerlorlalți copii.
7. Ca Dumnezeu să deschidă calea ca să împărțim Noi Testamente în Hindi in Bihar.

Tată, crește, lărgește și adâncește-mă în dragostea Ta veșnică pentru a fi o binecuvântare pentru cei din jur prin Domnul Isus. Amin.

*Ionescu