Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India (4 decembrie 2020)

Acasă / Asia / Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India (4 decembrie 2020)

Încurajare pentru încercarea răbdării — 2 Timotei 2:10-13

Pace,

Ca oameni născuti sub puterea păcatului, totul se învârte în jurul nostru. Suntem fiecare niște dumnezei mai mari sau mai mici, care cer ca dorințele lor să fie satisfacute. Și se mânie dacă sunt ignorați. Dar, din pricina păcatului, ne-am pierdut lustrul nostru de dumnezei, și semănăm mai mult
cu niște câini ce se bat pentru un ciolan.

Credința în Domnul Isus ne scoate din văgăuna egoismului nostru către miracolul lui Dumnezeu care l-a dat pe singurul Său Fiu preaiubit și preasfânt pentru niște oameni atât de păcătoși. Aceasta însă a fost o plată mai înainte de primirea ‘marfei’. Înainte ca noi să ne fi născut, ca noi să fi păcătuit, ca noi să Îl fi cunoscut pe Dumnezeu, Domnul Isus a plătit pentru noi. Apoi Dumnezeu a așteptat ca noi să înțelegem, să ne hotărâm și să ne convingem ca, cu adevărat, să ne lepădăm de păcat. Aceasta este răbdarea lui Dumnezeu pentru cei aleși (v.10a). Noi primim sămânța acestei răbdări din ziua în care ne-am predat viața Domnului Isus. Dar această sămânță trebuie să fie bine udată și îngrijită pe ogorul vieții noastre pentru a asista și la mântuirea altora prin răbdarea noastră.

Răbdarea este ca un fel de moarte înceată a eului nostru. Sângele mâniei noastre se scurge când ambițiile noastre sunt sacrificate pe altarul Domnului Isus. Când învățăm să răbdăm din pricina Domnului Isus învățăm să murim împreună cu Domnul Isus. Această moarte graduală împreună cu Domnul Isus conduce la o creștere a trăirii nostre împreună cu Domnul Isus (v.10b-11).

Răbdarea este de deasemenea o detronare a eului nostru. Regele ‘eu’ se îmbracă în zdrențe și învață ce trebuie să facă un rob netrebnic care nici nu e platit și nici încurajat în slujirea lui. Noi putem face acest lucru numai sub influența vinului Duhului Sfânt când îmbătați de dragostea lui Dumnezeu răbdăm. Atunci învățăm să și domnim împreună cu Domnul Isus asupra mâniei și pornirilor noastre (v.12). Mânia noastră, un gaz periculos, poate fi domesticită, pentru a găti la copii sau a face curățenie.

Dar istoria vieții noastre nu este numai a biruințelor. De multe ori noi ne pomenim necredincioși chiar dacă Dumnezeu continuă să rămână credincios (v.13). El rămâne credincios atât în a ne binecuvânta cât și în a ne pedepsi pentru a ne face părtași sfințeniei Sale. Este mare lucru să înveți să rabzi credincioșia lui Dumnezeu, în special în timpuri de disciplină.

Vă invit să Îl lăudăm împreună pe Dumnezeu pentru următoarele lucruri:

1. Duminică am putut vesti Cuvântul atât în adunare cât și la tineret.

2. Am putut înregistra și trimite câteva mesaje audio în bengaleză, engleză și română.

3. Am putut împărți 4 Noi Testamente în bengaleză și 1 în hindi la câțiva vizitatori în satul nostru.

4. Progresez un pic în învățarea nepalezei.

5. Am primit ceva bani pentru a cumpăra ghiozdane pentru copiii din centrele noastre de misiune (Haldibari, Mekliganj, Jalpaiguri, Talma și Gorubathan).

6. Data pentru căsătoria lui Esther a fost fixată pentru 15 decembrie.

7. Pregătirile pentru căsătoria lui Udeep de săptămâna viitoare sunt în plină desfășurare.

8. Fratele Jaianta s-a vindecat de virusul pandemiei.

9. Construcția toaletelor noastre a mai progresat un pic.

10. Săptămâna aceasta a fost ziua de naștere a doi dintre baieții nostri (Toton și Ajay).

11. Frații din Jalpaiguri au ieșit din carantină și au continuat să viziteze familii din zonă.

12. Fratele Pranish din Haldibari împreună cu grupul lui de cântăreți progresează în compunerea și înregistrarea de cântări noi.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Trebuie să predic atât la căsătoria lui Udeep cat și a lui Esther.

2. Ca Saroja să folosească cu întelepciune banii dați pentru cumpărarea cadourilor pentru copii.

3. Avem planul de a vizita centrele noastre de misiune pentru a da ghiozdanele de școală.

4. Planul de a împărți Noi Testamente în Hindi în Bihar.

5. Mântuirea lui Ashish. El a încercat să se sinucidă săptămâna aceasta poate pe fond sentimental. Ne-a spus că vrea să se ’căsătorească’. Cu o săptămână mai înainte furase din nou ceva bani de la Saroja și spărsese mobilul lui când a fost întrebat despre lipsa banilor.

6. Căsătoria lui Udeep de pe 9 decembrie.

7. Pregătirile pentru programele de crăciun în centrele noastre de misiune.

8. Dupa ce au ieșit din izolarea datorită pandemiei, trei din echipa noastră din Jalpaiguri (Jaianta, Elio și Sanjit) au plecat la rudele lor pentru câteva zile. Rugați-vă pentru mărturia lor înaintea rudelor lor necredincioase.

9. În centrul din Jalpaiguri au mai rămas numai două persoane (Abi și Mary). Rugați-vă pentru mărturia lor acolo.

Tată, învață-mă să rabd pentru mântuirea altora și pentru ca eu să cunosc adevărata viață și împărăție împreună cu Domnul Isus! Amin.

*Ionescu

27 noiembrie 2020 — Foloasele Suferinței