Scrisori misionare din India – 5 iunie și 12 iunie 2020

Acasă / Asia / Scrisori misionare din India – 5 iunie și 12 iunie 2020

5 iunie 2020

Pace,

Într-o lume care se prabușește în întuneric, sub judecata lui Dumnezeu, mai sunt înca câteva lumini pe care întunericul nu le-a putut birui și nici nu va putea. Aceștia sunt copiii lui Dumnezeu. Unul dintre acești copii era Ioan Botezatorul. Chiar și el a avut momentele lui de slăbiciune. Dar sunt convins că el a murit în credință, fiind întărit de cuvintele Domnului Isus.

Haideți să întelegem câteva dintre trăsăturile copiilor lui Dumnezeu, așa cum sunt ele reflectate în viața lui Ioan Botezătorul:

1. Copiii lui Dumnezeu sunt trimișii, ambasadorii lui Dumnezeu în această lume (1:6a).

2. Copiii lui Dumnezeu sunt martori ai luminii lui Dumnezeu în această lume (1:7), martori ai Mielului lui Dumnezeu (1:29), și martori ai Primitorului și Dăruitorului Duhului Sfant (1:32-33).

3. Scopul copiilor lui Dumnezeu este ca toți sa creadă în Domnul Isus prin mărturia lor (1:7b).

4. Copiii lui Dumnezeu aleg fundația smereniei pentru această viață. Ei trăiesc în conformitate cu această fundație. Ei primesc totul ca din mâna lui Dumnezeu (3:27). Ei mărturisesc cu sinceritate că ei nu sunt ‘Lumina’ (1:8) și nici ‘Unsul’ (1:20), ci doar niște martori despre El. Ei sunt fericiți (3:29) când Domnul Isus ‘crește’ prin mărturia vieții lor, chiar dacă ei trebuie să scadă (3:30).

5. Ei pregătesc calea mântuirii prin Domnul Isus pentru cei din jurul lor prin mărturia vieții lor (1:23).

Vă împărtășim câteva motive de mulțumire:

1. Copiii noștri au învățat o cântare în hindi pe care au cântat-o în părtășia de duminică.
2. Doi dintre baieți au memorat versete biblice în nepali și bengaleză pe care de asemenea le-au împărtășit la adunarea de duminică.
3. Am terminat studiul biblic la cartea Romani.
4. Saroja a cumpărat două căprițe.
5. Am reușit să construim, cu ajutorul unui vecin, un grajd pentru căprițe.
6. Construirea noii sălii de mese a continuat și săptămâna aceasta.
7. Săptămâna aceasta am sărbătorit ziua de naștere a Sarojei.
8. Frații pe care i-am lăsat în Jalpaiguri (Abigail, Jaianta, Sanjit, Rahul și Elio) au în fiecare săptămână părtășie cu frații din oraș.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Așa cum v-am informat deja, ultimul card pe care îl aveam din România a expirat.
2. De la începutul anului noi am stat în casa cumnatului nostru Udeep. El dorește să se căsătorească, de aceea ne-a rugat ca, fie să îi construim lui o casă, sau să ne construim noi o altă casă. Noi am luat hotărârea de a ne construi casa noastră. Familia Sarojei ne-a dat o bucată de teren și toți din familia Sarojei sunt de acord cu decizia aceasta. Ca noi să putem începe construirea casei noastre în ciuda sezonului ploios.
3. Pentru pregătirea studiului biblic pentru Evanghelia dupa Ioan.
4. Pentru copiii nostri ca să îl cunoască pe Domnul Isus.
5. Pentru lucrarea între bengalezi, de care am fost separați de câteva luni.
6. Pentru lucrarea între cei din tribul Adibashi.
7. Pentru frații care fac lucrare in Haldibari, Mekliganj, Talma și Jalpaiguri.

Doamne Isuse, pastrează-mă Tu pe Calea Mântuirii și fă-mă Tu o piatră pe drumul reîntoarcerii Tale în slavă! Amin.

12 iunie 2020

2 Petru 1:3-11

Pace,

În primul rând, ideea Raiului nu este de origine omenească. Ea stă pe temelia solidă a Cuvântului lui Dumnezeu (v.4a). Atât timp cât stăm aproape de Cuvântul lui Dumnezeu, putem vedea poarta Raiului invitându-ne să intrăm.

În al doilea rând, în Rai nu se merge cu haine murdare. Săpun și apă se găsesc în Cuvântul lui Dumnezeu. Ni se dau picioarele credinței ca să fugim de stricăciunea din lume prin pofte (v.4b). Aceasta înseamnă că spre Rai se merge pe calea pocăinței.

În al treilea rând, Raiul nu este numai un nume. Raiul este realitatea prezenței lui Dumnezeu împreună cu oamenii. De aceea Dumnezeu nu este încântat ca noi să avem numai ‘numele’ de creștini, ca noi să trăim cum ne place nouă, nu cum Îi place lui Dumnezeu. Trebuie să facem tot efortul de a uni credința cu ascultarea (v.5). Este nevoie de toată străduința noastra pentru că Satan va încerca tot ce îi stă în putință ca noi să fim neascultători de Cuvantul lui Dumnezeu.

În al patrulea rând, Raiul este locul iubirii sfinte și veșnice. De aceea pe poarta Raiului este scris dragoste. Și oricine trăiește în dragoste Îl cunoaște pe Dumnezeu. Nu este de ajuns să cunoști un aspect al dragostei lui Dumnezeu. Avem nevoie să experimentăm toate aspectele dragostei sfinte: ascultarea, înfrânarea, răbdarea și altele (v.5b-8).

În ultimul rând, chemarea catre cer este universală, adică pentru toți păcătoșii. Pentru ca un păcătos să se califice pentru cer, trebuie ca El să fie de acord cu alegerea lui Dumnezeu dinainte de crearea lumii. Această alegere se referă la Domnul Isus. Această chemare și alegere prin Domnul Isus poata fi întărită sau slăbită prin viețile noastre (v.10). O întărim dacă decidem să trăim în Domnul Isus și pentru Domnul Isus.  O slăbim sau neutralizăm dacă Îl ignorăm pe Domnul Isus și voia Lui în deciziile vieții noastre.

Vrem să vă împărtășim și dumneavoastră câteva motive de mulțumire pe cărarea către cer:

1. Săptămâna aceasta am putut începe construirea casei noastre pe terenul oferit de socri. Vor fi două case simple fără etaj față-în-față, una pentru baieți și alta pentru fete. Săptămâna aceasta am început lucrarea numai la fundația casei băieților.

2. Dumnezeu ne-a dat câteva zile fără ploaie ca să putem lucra.

3. Am putut găsi patru zidari cu experiență din sat.

4. Tinerii bisericii Harvest conduși de cumnatul nostru Amardeep ne-au dat o mână bună de ajutor cărând nisip și pietriș cu spatele la terenul nostru care este cam la un km de drumul principal.

5. Am putut împărți niște Noi Testamente săptămâna aceasta: unul în Hindi și șase în limba sadri.

6. Înaintez cu studiul biblic prin Evanghelia dupa Ioan în trei limbi.

7. Părtășia noastră de casă de trei ori pe zi continuă.

8. Îi putem învăța pe copii folosind cărțile de la scoală șase zile pe săptămână.

9. Avem Masa Domnului în fiecare săptămână împreună cu câțiva credincioși din biserica Harvest în casa în care stăm acum (casa cumnatului meu Udeep).

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi cerceteze pe cei care au luat Testamentele.

2. Rugați-vă ca să putem obține banii care au rămas în contul fratelui Doru dupa expirarea cardului lui.

3. Rugați-vă pentru lucrarea Duhului Sfânt în inimile copiilor prin Cuvântul lui Dumnezeu pe care îl aud în fiecare zi.

4. Să învăț tot mai bine limba nepali.

5. Să fim o buna mărturie pentru copii, rude, sat și alți credincioși.

6. Ocrotirea lui Dumnezeu în condițiile în care pandemia se răspândește tot mai mult în India.

Tată, ajută-mă să fiu găsit în Domnul Isus în toate momentele vieții mele, având neprihănirea Domnului Isus, murind împreună cu El față de păcat și trăind pentru slava Ta. Amin.

Daniel