Secretul rodirii

Acasă / Asia / Secretul rodirii
 Familia Ionescu

Familia Ionescu

Meditație la pasajul din Marcu 4:1-20: Roadele pe care le așteaptă Dumnezeu din viețile noastre sunt mântuire, sfințenie și dragoste. Dar din pricina păcatului, toate roadele vieții noastre sunt otrăvite. Dumnezeu nu poate accepta o viață de păcat. Numai prin Domnul Isus viața noastră poate avea vreo valoare înaintea lui Dumnezeu. Prin El suntem acceptați în familia lui Dumnezeu, în mintea și în planul Său. Domnul Isus este cheia cerului (v. 11-12).

Însă mulți oameni se nasc cu Biblia în mână și nu o apreciază prea mult. Învață să o citească, să o cunoască, să o judece, sau să aleagă ceea ce le place din ea. De aceea, într-o zi se vor trezi fără ea, pentru că nu au prețuit-o drept Cuvântul mântuirii lor. Satan îi va amăgi, îi va orbi și le va răpi comoara mântuirii (v. 15).

Multora le plac trandafirii Evangheliei, dar nu și spinii ei. Ei își dau „arama pe față” când au de suferit pe calea credinței. Ei pot fi creștini de vreme bună, dar nu și de furtună. Într-o zi, va veni o astfel de furtună pe calea credinței, care îi v-a mătura cu totul de pe calea vieții (v. 16-17). De aceea, noi trebuie să ne întărim în credință în vremurile bune, pentru a rezista pe calea mântuirii.

Chiar dacă viața noastră este atât de scurtă, uneori pare atât de lungă, cu multe ocolișuri, așteptări și răspântii diferite înaintea noastră. Puțini însă știu că toate căile posibile, cu excepția Uneia, duc la moarte. Mulți aleg și aleg până când toate frunzele copacului lor sunt spulberate în vânt (v. 19). Noi însă dându-I Domnului Isus întreaga inimă suntem scutiți de goana după vânt și putem rodi în viața noastră scurtă pentru slava lui Dumnezeu.

Mulțumiți lui Dumnezeu, împreună cu noi, pentru următoarele lucruri:

  1.     Luni (4 octombrie) am mers împreună cu Ashish la Jalpaiguri. La școala lui Ashish am distribuit câteva Noi Testamente în engleză. În timp ce îl așteptam pe Ashish, am distribuit Noi Testamente și tractate în bengaleză în două sate. Împreună cu Ashish am mers la familia Sujit, unde am avut părtășie cu familia acestuia și familia Sompei.
  2.     Am reușit să terminăm toată lucrarea la acoperiș.
  3.     I-am putut ajuta pe copii în pregătirea examenelor de la jumătatea anului școlar.
  4.     Duminică (10 octombrie) am venit din nou la Jalpaiguri. Dimineața, după un timp de rugăciune în adunare împreună cu fratele Abigail, am avut timp de părtășie și cu familia fratelui Sujit. După aceea am vizitat mai multe familii printre care și Jotimoi și Sompa. Pe drum, am împărțit tractate și m-am întâlnit cu mai multe cunoștințe. Unii dintre tineri și copii m-au rugat să le cânt câteva cântări creștine la chitară. La prânz am luat masa cu familia Sujit. Seara am avut părtășie din nou în adunare.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

  1.     pentru pace în familia lui Sujit. Sunt niște neînțelegeri între soț și soție;
  2.     pentru izbăvirea lui Nobo (soțul Sompei) din beție;
  3.     pentru mântuirea socrului Sompei;
  4.     pentru mântuirea familiei lui Jotimoi și Tara;
  5.     pentru purtarea de grijă a lui Dumnezeu pentru copiii noștri în fiecare duminică când am de gând să vizitez biserica din Jalpaiguri;
  6.     pentru mărturia lui Atzinto în Falakata, Abi în Jalpaiguri, Jaianta în Talma și Dinesh în Mekliganj.

Tată, ajută-mă în viața mea scurtă să trăiesc spre slava Ta, prin Domnul Isus. Amin!

Filip Ionescu