SI: Daniel Olteanu, august 2014

Acasă / Scrisori informative / SI: Daniel Olteanu, august 2014

Avântul lăcomiei şi abisul datoriei

În India este un grup de oameni considerat puterea a treia în stat. Ei provin în special din comunitatea musulmană. Ei obişnuiesc să împrumute bani celor care au nevoie, cu rate ameţitoare. Băncile obişnuite sunt limitate de stat în a stabili astfel de rate. Dar aceştia nu au nici o limită şi nu se tem de nimeni. Ei au în spatele lor ucigaşii, răscumpărătorii întunericului”, care ştiu să scoată bani din piatră seacă. Ei nu au nevoie de garanţii. Nu au nevoie de semnături. O simplă promisiune este de ajuns şi te vor urmări pe viaţă şi pe moarte.

Materialul lor de lucru sunt oamenii de toate felurile, bogaţi şi săraci, de toate religiile. Ei pândesc momentele când oameni nu mai au încotro să se întoarcă, atunci când sunt cu spatele la zid. Unii din pricina unei căsătorii, deoarece căsătoriile, în India, sunt foarte scumpe, în special pentru fete. Fetele se vând soţilor cu sume ameţitoare, în special din pricină că multe nu îşi păstrează castitatea până la căsătorie.

Alţii vor să îşi facă şi case, să cumpere pământ, să îşi găsească o slujbă, să studieze la o şcoală bună, să îşi cumpere aragaz şi altele. Aşa că se duc la oamenii aceştia, cer şi promit.

În Jalpaiguri sunt mulţi oameni în aceste lanţuri. Chiar în biserica noastră au fost astfel de oameni. Vă dau câteva exemple: Mithun şi Mahua, care înainte făceau lucrare în Talma, au împrumutat bani (în cazul lui Mithun pentru cumpărarea unei motociclete şi altele). Peali a împrumutat pentru cumpararea unei butelii şi altele. Afganii” (musulmani veniţi din Afganistan), atunci când îi prind pe oameni cu uşa fac tot felul de presiuni, incusiv cu privire la religie. Ei îi urăsc pe creştini. Aşa se face că Mithun, Mahua şi Peali nu mai vin deloc la adunare.

Alţi fraţi de la biserica baptistă, inclusiv rudele pastorului, au împrumutat bani în numele altor fraţi (fratele Dhung Dhung). Ei nu au dat înapoi banii şi acum ucigaşii îl caută pe soţul sorei. Datoria a devenit atât de mare încât chiar dacă ar da casa pe care au construit-o, nu ar fi de ajuns. L-au trimis pe băiatul lor la o şcoală biblică. Fata nu mai vine acasă. Stă în locul în care şi-a gasit de lucru şi nu mai vrea să audă de Hristos, iar soţul se ascunde la nişte rude.


Cât de adevărate sunt cuvintele din Cartea Proverbelor despe împrumut!


Rugaţi-vă pentru credincioşii din Jalpaiguri, pentru că mulţi au căzut în capcană şi nu pot ieşi.


Daniel Olteanu

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.