SI: Daniel Olteanu, iulie 2014

Acasă / Scrisori informative / SI: Daniel Olteanu, iulie 2014

Cu Domnul Isus este posibil

  1. Lucrarea în vremea ploioasă

Plouă în fiecare zi, de multe ori pe neaşteptate. De multe ori părea o zi senină, dar se termina cu fulgere şi râuri de apă din cer.

Noi am găsit, cu ajutorul Domnului Isus, o soluţie la problema proiectării filmelor în această perioadă: proiectăm filmele în sali, sub şopronul de la intrarea în şcoli sau în camere mai mari.
Problema stă în călătoria pe câmpul de lucrare. Drumurile devin mocirloase. De asemenea, uneori avem de trecut râuri cu piciorul, luând pe sus aparatura şi bicicletele. Câteodată am fost isteţi şi ne-am luat şi câte o pereche de pantaloni de schimbat după trecerea râului.

Când ploaia ne prinde pe drum, apa trece şi prin hainele de ploaie. Singurul beneficiu este că ne ţin un pic de cald, pentru că se face rece din pricina ploii.

Cu ocazia incursiunilor noastre am descoperit o insulă mare, cuprinsă între braţele râului Tista. Cred că noi am fost primii care au fost să vestească Evanghelia acolo. Am trecut cu barca râul în cele două părţi. Din cauza mocirlei, pe insulă mai mult am mers pe jos decât am folosit bicicleta. Acolo sunt multe case împrăştiate pe o întindere care atinge orizontul.

Oamenii sunt ospitalieri pe insulă. Ne-au oferit mango, muri şi ceai.

După terminarea ploilor am vrea să vizităm încă o dată insula acesta pentru că nu am reuşit decât să predicăm în câteva dintre cătunele ei.

  1. Trimiterea fraţilor şi surorilor la studii

Astăzi (5 iulie) patru fraţi şi o soră vor pleca la studii la Delhi (Udeep, Sumon, Sonjit, Abigail şi Sarah). Mâine (6 iulie) sperăm să trimitem o altă soră (Abigail Sarkar) la cursul de ucenicizare din Calcuta. De asemenea, avem în plan să facem lucrare în sudul Calcutei, într-o zonă de musulmani. Avem şi ceva probleme din pricina unor dificultăţi de a transfera bani din contul din România în contul din Olanda.

Rugaţi-vă ca fraţii şi surorile noastre să ajungă cu bine la şcolile lor şi să fie o mărturie bună acolo.

Rugaţi-vă ca Dumnezeu să ne ajute pe noi, cei care mergem în Calcuta, să putem vesti Evanghelia în zona şi timpul alocat.

Rugaţi-vă pentru purtarea de grijă pentru fraţii şi surorile care rămân acasă.

  1. Să treci prin persecuţii

Familia care a fost persecutată în Ramside, Maynaguri, a fost botezată în aceeaşi zi când poliţia a veit să ancheteze cazul lor. După ce poliţia i-a chestionat pe sătenii implicaţi în abuzul împotriva fraţilor noştrii, lucrurile s-au mai liniştit. Dar sătenii i-au interzis complet sorei de a mai participa la dansurile pentru turişti. În felul acesta familia acesta a fost lipsită de sursa lor de venit.

Rugaţi-vă pentru încurajarea creştinilor din zona Barohati, Ramside, Maynaguri. Rugaţi-vă pentru ocrotirea lui Daniel (Raju Oraon), Suhan şi a celorlalţi lucrători din zonă.

Mulţumim pentru rugăcini şi pentru suportul oferit în lucrare,

Daniel

All my hope is in Jesus Christ!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.