SI: Daniel Olteanu, iunie 2014

Acasă / Scrisori informative / SI: Daniel Olteanu, iunie 2014

BICICLIȘTII

În timpul săptămânii noi suntem bicicliști și duminică motorizaţi, pentru că duminică închiriem niște camionete pentru lucrarea cu copiii și lucrarea de predicare.

După o meditație îndelungată asupra vieții de biciclist am dedus următoarele avantaje, dezavantaje și realizări ale mersului cu bicicleta. Dar cu nici un chip nu vrem să renunțăm la bicicletele noastre, la fel ca un soldat care nu vrea să renunțe la pușcă.

I. Avangaje

1. Nu motocicliști

Bicicliștii nu sunt motocicliști. Acesta este un adevăr fundamental, pentru că motocicleta s-a stricat. Ea zace la atelierul de reparații, în conformitate cu timpul gonflabil Indian. Aceasta ne scutește de cheltuielile pe benzină, ulei, de reparații și de poluare.

2. Fără carnet de conducere

Toți știu că nu ai nevoie de carnet de conducere pentru o bicicletă. Aceasta mi-a spus și guvernul indian, dar nu direct. Ei mi-au spus doar că nu pot deveni cetățean indian. Și numai cetățenii indieni pot obține permis de conducere.

3. Gratuit

Acum putem merge oriunde fără să ne îngrijorăm de buget. Ne gândim chiar la turul Bengalului de Vest.

4. Execiții fizice garantate

Cum e vorba poetului;

Sub cerul albastru, un cal maiestru.

Zboară pe o sfoară.

Cu piept şi muşchi de ceară

Pe oţel, oameni de fier. 

II. Dezavantaje

1. Pantaloni rupți

Datorită legii frecării pe scaunul bicicletei, uneori pantaloni fac ochi la spate.

2. Dureri de spate

Exercițiile fizice sunt foarte bune. Dar trebuie să cărăm și stația de amplificare, proiectorul, laptopul, mosorul de sârmă, pânza pentru proiecții, tractate, biscuiți pentru copii și apă de băut. Spatele ni se întărește și se lățește chiar.

3. Pe întuneric

În India, bicicletele nu au ceea ce noi, în Europa, numim dinam. Bicicliștii călătoresc ca liliecii, orietându se după ureche (folosesc la maximum soneriile) sau țipă când sunt gata să se lovească unul de altul.

 III. Realizări

  1. Talma

Talma este la aproximativ 20 de km de Jalpaiguri. În Talma avem trei familii de vizitat. Una este familia lui Mohanto Das. El este un fost predicator. Acum este bătrân și bolnav. Cu el stau doi fii care încă nu s-au botezat. Unul dintre ei s-a căsătorit cu o fată necredinciosă. Vă puteți ruga pentru mântuirea lor. Cea de a doua familie aparține fiului celui mai mare a lui Mahanto. Numele lui este Bikas și are trei copii. El și soția lui nu pot citi. Numai băiețelul cel mare poate. Bikas și tatăl lui sunt certați din cauza pământului. Vă puteți ruga pentru pace între ei și mărturia lor în sat. Cea de-a treia familie aparține lui Tabu. Tabu este singurul credincios în familie. El lucrează într-un alt stat al Indiei. Vine acasă cam o dată pe an. Vă puteți ruga pentru mântuirea familiei lui și pentru planurile lui de căsătorie.

  1. Montoni

Montoni este la aproximativ 15 km de Jalpaiguri. Acolo este casa lui Bhupen. El este singurul credincios din familie. În spatele casei lui este un sat mare de musulmani. Vă puteți ruga pentru mântuirea lor.

3. Randhamali și Kaliaganj

Randhamali este un sat la aproape 10 km de Jalpaiguri. Din Randhamali și Kaliaganj în fiecare duminică vin copii la adunarea noastră. În timpul săptămânii încercăm să încurajăm credința lor prin vizite, cântari, lucrarea cu copiii și proiecții de filme. De asemenea, încercăm să deschidem noi fronturi de lucrare în zonele învecinate.

  1. Panga și Bortola

Aceasta este o zona în care nu s-a mai vestit Evanghelia până acum. Este situată pe malul unui râu care curge către granița cu Bangladesh. Urmează un drum vechi pe care sunt așezate sate populate în majoritate de rajbangshi, bengalezi și musulmani. Nu am reușit încă să acoperim întreaga regiune. Dar rugați-vă să o putem face.

Daniel


All my hope is in Jesus Christ!

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.