Trei ani și jumătate de misiune în Papua Noua Guinee – Familia Taciuc

Acasă / Asia / Trei ani și jumătate de misiune în Papua Noua Guinee – Familia Taciuc

Prin harul Domnului Isus şi puterea Duhului Sfânt am reuşit să fim în toţi aceşti ani de un real folos înaintării Scripturii aici la marginile lumii. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat alături de noi în tot acest timp. Fără ajutorul dumneavoastră, această lucrare nu s-ar fi putut face. Domnul să fie glorificat, căci după cum a rânduit pe unii ca să meargă, tot aşa a rânduit pe alţii să susţină lucrarea din linia a II-a. El să vă răsplătească însutit, vouă, tuturor celor care aţi avut pe inimă să vă implicaţi.

Săptămâna trecută am avut ocazia (Marius) să ofer o sesiune de instruire tehnică pentru traducătorii locali ai grupului lingvistic Kamano Kafe. Prin providenţa Domnului, am putut să îi învăţ pe aceşti patru membri ai echipei de traducere cum să lipească fire şi să-şi repare singuri sistemele solare pe care le utilizează în sat. Deşi de câţiva ani de zile, aceşti oameni au avut slujbe de lingvişti în cadrul proiectului, ei sunt totuşi nevoiţi să se gospodărească singuri în zonele rurale în care trăiesc. Colegul meu misionar şi coordonator lingvistic al proiectului de traducere, Rich Mattocks, a avut iniţiativa aceasta de a le oferi localnicilor cursuri educative în domenii complementare. Toate acestea sunt menite să ajute atât la dezvoltarea lor personală, cât şi la menţinerea funcţionalităţii calculatoarelor şi generatoarelor pe care le utilizează în traducerea Scripturii.

Poporul Kamano Kafe are deja Noul Testament tradus în propria limbă, iar în prezent se lucrează la revizuirea traducerii Vechiului Testament. După stagiul de instruire tehnică, am avut ocazia să stau cu această echipă aproximativ jumătate de oră şi să asist la munca lor de traducere. Cât am stat cu ei au tradus versetele 1 şi 2 din Isaia 61.

Traducătorii au menţionat faptul că aceste pasaje traduse vor fi citite foarte curând localnicilor din sat spre a se verifica fluenţa lor. M-am bucurat că un astfel de pasaj profetic, mesianic şi de importanţă istorică poate, pentru prima dată, să atingă inimile oamenilor din această comunitate. În toţi aceşti trei ani şi jumătate de misiune am colaborat de multe ori cu Rich şi ne-am oferit serviciile tehnice pentru echipa pe care o conduce. Fie că i-am ajutat cu sistemele solare din sat, fie că le-am reparat calculatoarele sau imprimantele, ajutorul oferit s-a dovedit benefic.

Dorim să vă încurajăm cu această istorioară şi să vă motivăm mai departe. Am pregătit acest material video cu o scurtă retrospectivă asupra întregii perioade de slujire în PNG.

Dacă Domnul v-a pus pe inimă să vă rugaţi pentru noi, iată mai jos o listă cu motive concrete care pot fi aduse înaintea Lui:

  • Mulţumiţi Domnului că a fost cu noi în toţi aceşti ani de misiune şi am putut ajuta împreună cu dumneavoastră la înaintarea Evangheliei în această ţară din lumea a III-a.
  • Mulţumiţi Domnului că El a dat ploaie şi nu am rămas fără apă potabilă în timpul sezonului uscat.
  • Mulţumiţi că El a fost cu noi în timpul acestei crize mondiale cauzate de virus şi ne-am putut descurca aici.
  • Mulţumiţi Domnului că există perspective concrete pentru începerea noului an şcolar pentru copii.
  • Rugaţi-vă ca Mihaela să poată relua lucrul în cadrul departamentului în care lucrează şi să poată ajuta la editarea unor cărţi electronice.
  • Rugaţi-vă pentru eficienţa în toate slujbele conexe care susţin traducerea Scripturii în această parte a lumii.

Vă lăsăm cu aceste versete care au fost citate cândva retroflex de Domnul nostru Isus Hristos în ziua când s-au împlinit parţial:

„Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea; să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi” (Isaia 61:1,2)

El să fie glorificat prin voi!

Marius, Mihaela, Iustin şi Teodor