Update din Mongolia – Familia Lețu

Acasă / Asia / Update din Mongolia – Familia Lețu
 Familia Lețu

Familia Lețu

Scrisoare de informare la de la Familia Lețu – Mongolia

Dragi prieteni,

Este timpul pentru încă un update, acum, la începutul noului an școlar.

Micuții noștri au început grădinița și dăm slavă Domnului din toată inima că au parte de atenție și dragoste din partea educatoarelor și a colegilor. În acest fel eu, Emil, am reușit să obțin câteva ore libere/zi de luni până vineri. În sfârșit pot studia și mă pot bucura de a petrece un timp în liniște cu Domnul.

După cum știți din ultima scrisoare, am vrut să cumpărăm câte ceva pentru copiii defavorizați din biserică și prietenii lor (rechizite necesare pentru școală). Am primit doar 300 lei pentru aceasta. Dar Domnul este bun și am putut să adăugăm și noi ceva, un pastor din Coreea a mai adăugat și el ceva și am reușit să luăm un minim necesar.

Pentru încălzirea iurtelor la iarnă am primit doar 200 lei, dar prin harul Domnului încă mai este timp să ne implicăm cu ce putem până vine frigul cel mare. Aici au început deja temperaturile negative noaptea. Ziua se pare că vom mai avea zile frumoase până în octombrie. Dăm slavă Domnului pentru că a făcut posibilă instruirea părinților și profesorilor la centrul de persoane cu handicap. Sora care se ocupă de proiect a făcut rost de jumătate de sumă și noi am pus restul.

Lecțiile de engleză continuă la adunare, dar Alina caută un timp potrivit pentru a putea ajuta în această privință și pe cei care i-au solicitat ajutorul în particular. Eu continui cu studiul biblic și predicare în două adunări mici. Începând de săptămâna viitoare și până la jumătatea lui octombrie voi fi responsabil cu una dintre adunări pentru că frații care se ocupă de ea în mod obișnuit pleacă în Coreea pentru 3 săptămâni. Între timp am primit provocarea să țin un studiu biblic cu studenții și profesorii unei școli biblice dintr-un oraș din nordul țării. Încă nu știu exact perioada și posibil să aflu cu doar o zi – două înainte, că așa e pe-aici 🙂

Din nou vă solicităm ajutorul în rugăciune:

  1. Domnul să se îndure de cei care locuiesc în iurte și să le trimită ajutor la timpul potrivit.
  2. Lecțiile de engleză să continue, elevii să folosească această limbă pentru a-și aprofunda cunoștințele biblice. Lecțiile cu cei din afara adunării să fie niște punți către sufletul lor pentru a putea primi Evanghelia.
  3. Ora surorilor: multă înțelepciune în discuții și dorință de transformare conform voii Lui a tuturor celor care participă.
  4. Continuarea studiului biblic, motivarea credincioșilor la studierea Scripturii.
  5. Cuvânt plin de putere în predică, un translator potrivit/disponibil, har în a răspunde nevoilor spirituale ale celor din adunări.
  6. Har, înțelepciune și pricepere la studiul biblic cu studenții și profesorii. Domnul să lucreze și să fie tuturor de ajutor cele învățate.
  7. Sănătate pentru copiii noștri care sunt mereu răciți de când au început grădinița.
  8. Discernământ în tot ce facem pentru cei din jurul nostru, încât să fim martorii Lui în toate.

Apreciem enorm fiecare rugăciune, fiecare contribuție.

Domnul să vă binecuvânteze!

Cu drag,

Emil, Alina & copiii