Vești de la familia Bello

Acasă / Scrisori informative / Vești de la familia Bello

Dragi prieteni,

Am vrut să vă scriem puțin să vă dăm câteva vești bune!

Anul trecut, vă spuneam că am avut o ocazie frumoasă să formăm învățători de alfabetizare care să folosească un nou program care să-i ajute pe elevii lor (adulți) să învețe să citească. Cu scopul ca să ajungă să citească și să studieze Cuvântul lui Dumnezeu.

Vă mulțumim tuturor care v-ați rugat pentru noi, pentru elevi și pentru învățători. După acest curs de formare, învățătorii și elevii au muncit mult, și cu ajutorul lui Dumnezeu, 24 din cei 27 de elevi au terminat cursul și știu să citească! Din ceilalți 3, din câte știm, 2 erau cam la jumătatea programului, iar unul nu prea departe de final. La sfârșit, toți s-au întors acasă cu câte un Nou Testament în limba lor, bucuroși că pot citi.

Am fost foarte încântați când am auzit aceste vești de la directorul școlii! Ce nu știam totuși e că Dumnezeu mai avea și alte planuri.

Când am pregătit acest program de alfabetizare, l-am conceput cu exerciții simple, în dorința ca cei care au trecut prin el să fie în stare să îi învețe și pe alții. Cu toate astea, nu știam de unde să începem. Ce nu știam este că Bob, un lider F*n care a trimis un grup de elevi la școala biblică ca să învețe să citească, avea o viziune asemănătoare: acești elevi să înceapă acum să învețe pe alții, iar el să-i viziteze și să-i supervizeze.  Bob l-a contactat pe directorul școlii pentru că aflase de materiale și ar fi vrut să știe cum să facă rost de ele.

Ne-am dorit ca elevii să devină învățători – nu ne imaginam că s-ar fi întâmplat chiar așa de repede!

Suntem foarte recunoscători pentru susținerea generoasă de până acum, care ne-a permis să-i dăm lui Bob 20 de seturi a câte 6 manuale (120 de volume în total) și 10 dispozitive audio cu care să-i echipeze pe noii lui învățători. La momentul actual, Bob deschide 2 centre, iar în viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, ar vrea să mai deschidă încă 2.

Continuați să vă rugați pentru acești elevi care acum vor începe să-i învețe pe alții.

În atașament este o poză care ni se pare motivantă: Noul Testament a luat mulți ani de muncă grea de traducere, dar acum este și în limba lor.

Rugați-vă cu noi ca mulți din poporul F*n să învețe să citească în următorii ani, așa încât acest dulap să se golească și să fie nevoie să comandăm mai multe Noi Testamente.

Rugați-vă pentru oamenii lui Dumnezeu din această țară să aibă pasiune pentru Cuvântul lui Dumnezeu, care să ducă la vieți și comunități transformate și Dumnezeu să-Și ia multă, multă glorie din asta.

Fiți binecuvântați,

Daabo, Rekiya și copiii

—  Vă rugăm să nu postați online sau să dați mai departe fără permisiune  —