Vești din Africa

Acasă / Africa / Vești din Africa

Dragi prieteni,

Vă trimitem ceva vești din ultimele luni, despre mutarea noastră într-o altă zonă, cum ne-am instalat și despre relațiile pe care le construim. Suntem foarte recunoscători pentru multele oportunități pe care le-am avut să împărtășim cu oamenii. Mulțumim foarte mult pentru rugăciuni și susținerea dumneavoastră!

Mutarea
Când am trimis ultima scrisoare, locuiam în alt oraș și ne pregăteam de mutare. De atunci ne-am mutat de două ori. Prima oară într-o casă în care am stat temporar, pentru două luni, iar apoi ne-am mutat în casa în care suntem acum. N-a fost ușor să găsim o locuință, am găsit mai multe pe care ne-ar fi plăcut să le inchiriem dar avem impresia că ni s-au refuzat pentru că suntem creștini. Cu toate astea, ne-am făcut mai mulți prieteni în procesul de căutare a unei locuințe și de acomodare și am avut mai multe ocazii să împărtășim Evanghelia.

Pentru Daabo mutarea a fost o descurajare. Numai ce ne-am făcut relații cu vecinii, copiii noștri și-au făcut prieteni, intrasem într-o rutină și toată agitația mutării și a instalării într-o altă locuință părea o pierdere uriașă. Motivul principal pentru care ne-am mutat din casa temporară a fost că eram îngrijorați că ar fi căzut în sezonul ploios, mai ales dacă lacul din apropiere ar fi crescut și ar fi inundat ca în trecut. În orice caz, ne-am mutat și am început să ne instalăm din nou. Deși casa în care suntem acum e „nouă”, nu înseamnă că era gata sau bine construită, și a avut nevoie de destule reparații!

Rutina
Aproape instalați, am început să intrăm din nou într-o rutină. La momentul de față, într-o zi mama face școală cu copiii și e mai mult pe lângă casă, în timp ce tatăl merge în vizite ca să vorbească cu oamenii despre Domnul Isus, iar în ziua următoare schimbăm: tatăl stă acasă și-i învață pe copii iar mama merge în vizite la femei. Totuși, probabil că vom schimba săptămâna viitoare această rutină, astfel încât, mai mult de jumătate de zi cu copiii și jumătate de zi în altă lucrare – cel care are grijă de copii toată ziua se simte epuizat la sfârșitul zilei, în timp ce celălalt e mulțumit și încurajat de oportunitățile pe care i le-a dat Domnul în acea zi.

Să ne rugăm
Rugați-vă ca Domnul să atragă oameni la Isus când aud mesajul Evangheliei.

De mai multe ori luna trecută, după ce am vorbit cu oamenii despre Evanghelie, am putut să le dăm materiale înregistrate pe aparate mici care se încarcă solar. Acestea de multe ori sunt date din mână în mână ca și alții să asculte. Rugați-vă ca Dumnezeu să lucreze și să întipărească adevărul celor auzite în inimile ascultătorilor.

În mod special vă cerem să vă rugați pentru următoarele persoane (din cauza siguranței nu menționăm numele reale):

O femeie care locuiește aproape de noi suferă de cancer terminal. După ce Rekiya a vizitat-o și a văzut ce mult suferă, și pentru că nu lua nimic să-i liniștească durerile, i-am cumpărat niște medicamente. Rekiya a avut mai multe ocazii să împărtășească cu ea și cu alții din familia ei. Ea e sora liderului moscheei din fața casei noastre. I-au dat voie Rekiyei să împărtășească cu ea, să-i citească din Biblie și ea a acceptat cu bucurie unul din aceste aparate cu mesaje înregistrate pe care Rekiya i l-a oferit. Altădată părea să sufere mult, dar recent a fost mai alertă și a putut interacționa mai mult cu Rekiya. Rugați-vă dacă e voia Domnului s-o vindece. Rugați-vă să înțeleagă cât de important este să-L primească pe Domnul Isus. Ieri Rekiya a aflat că o prietenă care o vizitase i-a cerut să-i împrumute aparatul și nu-l mai avea. Rugați-vă și pentru prietena ei și cei din familia ei care ascultă mesajele.

Acum câteva săptămâni am trimis un motiv de rugăciune unora dintre voi despre un om de care credeam că ar fi fost posedat. Acum nu mai suntem prea siguri dacă e posedat, are probleme mentale sau e dependent de droguri. Dumnezeu cunoaște, în orice caz, continuați să vă rugați pentru el. Am putut vorbi despre Domnul Isus cu părinții lui înaintați în vârstă, dar ei nu par prea interesați. Rugați-vă și pentru ei. Au un aparat cu înregistrări, dar nu suntem siguri că ascultă mesajele. Tatăl spune că nu prea aude, dar nu știm dacă asta nu e doar o scuză.

Daabo a avut mai multe conversații lungi cu un om cu studii înalte în religia lui și care vorbește fluent engleză. A putut vorbi nu doar cu el, ci și cu prietenii lui. Tonul conversațiilor a fost mai mereu pozitiv. El i-a cerut un aparat cu înregistrări să asculte și el. Acum are unul cu mesaje în limba lui maternă, dar Daabo vrea să-i pregătească unul cu materiale în engleză. Rugați-vă să fie deschis să citească și să asculte din Biblie. Rugați-vă să verifice în mod critic și credința creștină, cât și cea m*slm. Rugați-vă ca nu numai să poată înțelege mesajul Evangheliei, ci s-o și accepte.

Într-o seară, unul din prietenii care locuiesc aproape de noi i-a zis lui Daabo: „Hai să-mi zici mai multe despre lucrurile astea, vreau să le înțeleg. Dacă e ceva bun, să-mi placă, dacă e rău să-l urăsc. Daabo s-a bucurat de atitudinea lui și i-a citit din Faptele apostolilor, despre creștinii din Berea, care erau descriși să cerceteze zilnic Scripturile, ca să vadă dacă ce le spunea Pavel și Sila era adevărat. Rugați-vă ca într-adevăr acest tânăr să cerceteze lucrurile cu grijă – și rugați-vă să-i placă!

În ultimele zile Rekiya a vizitat mai multe femei și alte femei și fete au început s-o viziteze. Chiar aseară, câteva femei tinere au venit în vizită. Rugați-vă pentru aceste relații care au început să se formeze. Câteodată apar întrebări serioase în conversații obișnuite, cum a fost ieri de exemplu, când au început să vorbească despre festivalul lor și Rekiya i-a întrebat când a fost acesta. Au fost surprinse să audă că noi nu-l sărbătorim. Asta a dus la o mică oportunitate pentru Rekiya să le vorbească despre Mielul lui Dumnezeu și de ce noi nu mai sacrificăm o oaie, o dată pe an, pentru că Domnul Isus a fost jertfit o dată pentru totdeauna… E greu să știm mereu ce ar trebui să spunem și despre ce să vorbim sau nu… Seara de multe ori discutăm între noi ce ar fi trebuit să spunem altfel și cum am putea răspunde mai bine la o anumită întrebare.

Nu avem timp să vorbim cu toți cei cu care am vrea. Am dori să continuăm să împărtășim mai mult cu cei cu care am avut conversații bune și par interesați să audă mai mult, dar timpul e limitat. Rugați-vă pentru înțelepciune când decidem pe cine să vizităm și cu cine să petrecem timp. Rugați-vă ca Domnul să ne conducă la cei pe care-i atrage la Sine, de exemplu, cei despre care v-am scris mai sus. Mai sunt mulți despre care am putea scrie și pentru care să vă rugați, dar nu vrem să scriem prea multe pagini.

Puteți să vă rugați în mod general pentru cei care aud Evanghelia, dar puteți și să alegeți una din persoanele menționate și să vă rugați specific pentru ea. Dacă aveți întrebări legate de o anumită persoană ne puteți contacta.

Fiți binecuvântați,
D, R, A, K, H