Vești din Mongolia – Sami și Ani Șoldan

Acasă / Asia / Vești din Mongolia – Sami și Ani Șoldan

Dragi frați și surori,

Sperăm ca rândurile acestea să vă gasească tari în credință și plini de bucurie sfântă.

De la finalul lunii Ianuarie, Mongolia a intrat în carantină preventivă. Școlile s-au închis, multe zboruri anulate, în locurile publice a fost restrictionat accesul copiilor, iar întâlnirile de peste 20 de participanți au fost interzise. Astfel, toate întalnirile de adunare au fost suspendate, unele grupuri au continuat să se conecteze prin intermediul internetului, iar altele au incetat complet. Sărbătoarea anului nou lunar a fost anulată la nivel oficial, drumurile din țară fiind închise.

Ieșirea și intrarea în oras este restricționată, iar uneori interzisă pentru zile la rând, așa că de multe ori fie nu putem să mergem la Ulziit fie dacă mergem avem de trecut prin filtre de poliție, întrebări, verificarea temperaturii și așa mai departe. Îi suntem mulțumitori lui Dumnezeu pentru o persoana de nădejde care este acolo în permanență asigurând paza clădirii și păstrarea temperaturii peste limita înghețului. Rugați-vă pentru acest om în vârstă de aproape 80 de ani care nu este mântuit dar care are nevoie de mântuire măcar acum spre finalul vieții.

În momentul de față, școlile sunt închise până la începutul lunii Aprilie, cu posibilitate de prelungire. Eu am continuat să lucrez la școală tot acest timp cate 3 zile pe săptămână, predând lecții online și păstrând legătura cu toți studenții mei.

Cu membrii adunării de casă am continuat să ne întâlnim la noi în apartament, întrucât suntem într-un număr mic.

Rugati-va pentru credincioșii mongoli, privați de părtășie în aceste luni, să rămână tari în credința și dragostea lor pentru Mântuitorul. Știm că cel rau caută cu orice chip să slabească devotamentul și să aducă îndoiala și teama, dar El ne-a promis o pace perfectă, „nu asa cum ne-o da lumea”. 

Rugați-vă și pentru noi, atât pentru a fi protejați, cât și pentru a înțelege rostul acestei perioade de activitate redusă și cum o putem folosi mai bine spre slava Lui.

În aceste momente, Îi suntem recunoscători Domnului că ne-a condus înspre homeschooling în ce îl privește pe Cinzo. În condițiile în care mulți copii au fost privați de accesul la școală, el a progresat frumos și, în curând, va finaliza programa de preșcolar. Avem însă nevoie de călăuzire în privinta înscrierii lui în clasa 1. Întrucât în Mongolia este interzisă practicarea scolii acasă, până când nu avem actele de adopție terminate, va trebui să parcurga studiile într-o școală formală. Experiențele anterioare în școală au fost foarte dificile pentru el și pentru profesorii lui, așa că ne dorim să primim întelepciune de sus pentru găsirea unei soluții înainte de toamna acestui an.

Încă nu avem niciun plan concret legat de revenirea în țară pentru intervenția chirurgicală a lui Ruben. Continuăm să ne rugăm pentru un loc pe lista de operații, dar și pentru situația globală delicată care a impus restrictionarea zborurilor.

Rugați-vă și pentru planurile din vară. Avem mai multe evenimente planificate, iar multe dintre ele va trebui să le anulăm.

În El este încrederea noastră și Lui Îi dăm glorie pentru izbăvirile trecute și viitoare!

„Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va pazi inimile și gândurile în Hristos Isus.”

Cu pretuire,
Familia Șoldan