Vești din Republica Moldova

Acasă / Europa / Vești din Republica Moldova
 Grupa de copii

Grupa de copii

 Grupul de adolescenți și tineri

Grupul de adolescenți și tineri

 Familiile beneficiare

Familiile beneficiare

Pace!

Cu ajutorul Domnului, în luna august m-am reîntors în Republica Moldova pentru un termen mai lung și mulțumesc Domnului că mi s-a aprobat permisul de ședere pentru un an. Lucrez în parteneriat cu Asociația „Un nou început”, în mod special cu un grup de adolescente și tinere cărora li se oferă adăpost, îngrijire și șansa de a-și continua studiile în cadrul proiectului „Casa Magdalena”, din cadrul acestei asociații creștine. Pe lângă activitățile de gospodărie și gătit în care sunt implicată zi de zi la Casa Magdalena, am ocazia să vizitez și să ajut familii aflate în dificultate. De asemenea, particip în mod regulat și la întâlnirile cu copiii, adolescenții și tinerii sau cu femeile, pentru lecții biblice sau studiu biblic. 

Mulțumesc Domnului pentru întâlnirile pe care le-am avut în ultimul timp și pe care o să le avem cu familiile beneficiare, copii, adolescenți și femei și îmi doresc ca Domnul să lucreze la inima lor!

La o întâlnire pe care am avut-o cu adolescenții în toamnă, deși au fost destul de puțini atunci, Domnul a lucrat la inima unuia dintre cei care a fost. El a pus mai multe întrebări și era  dornic să știe mai multe despre Domnul Isus. Ne-am bucurat mult de interesul lui și ne rugăm ca să se întoarcă la Domnul!

Am fost în mai multe vizite, la câteva familii nevoiașe care aveau nevoie de produse alimentare și am vorbit cu cei de acolo despre Domnul Isus. Mă bucur de deschiderea lor și mă rog ca și în următoarele ocazii pe care le vom mai avea să continuăm să le împărtășim Evanghelia.

Fetele de la Casa Magdalena în luna septembrie au început școala și facultatea, ne dorim ca Domnul să le ajute să aibă rezultate bune la școală și să fie un exemplu printre colegi, chiar dacă în momentul de față ele studiază online. 

În luna noiembrie am avut din nou o întâlnire cu adolescenții, unde au venit de data aceasta 22 de persoane. Ne rugăm ca Domnul să le vorbească în mod personal fiecăruia. Apoi, a fost organizat și un club pentru copii, unde și ei au avut ocazia să afle despre dragostea Domnului pentru ei. 

În luna decembrie am mers cu o caravană de cadouri prin diferite școli și nu numai, în mai multe sate de lângă Chișinău, în cadrul căreia am avut un mic program în care le-am vorbit copiilor despre nașterea Domnului Isus.

Tot în luna decembrie, am avut pe data de 18 întâlnire cu adolescenții, pe 26 cu familiile și pe 27 cu copiii. Ne rugăm Domnului ca toți cei care au venit ca să audă despre Domnul Isus să se întoarcă la El.

Pe data de 25 am colindat în sat și la familiile nevoiașe de care ne îngrijim. 

Motive de rugăciune:

– Pentru posibilitatea de a ne muta într-o casă mai mare cu fetele care sunt în proiectul Casa Magdalena.

– Pentru familia de nevăzători pe care continuăm să o ajutăm cu mâncare, ne rugăm să se întoarcă la Domnul.

– Pentru activitățile evanghelistice care se vor organiza anul acesta.

– Pentru fetele care sunt la școală și la facultate, să învețe bine și să fie o lumină printre colegi.

– Pentru creștere spirituală și apropiere de Cuvânt.

– Pentru resursele necesare pentru lucrarea în care sunt implicată.

Motiv de mulțumire:

Mulțumesc Domnului pentru tot ce a făcut în anul care a trecut pentru mine și că de aproximativ un an, pot să-L slujesc aici în Republica Moldova!

Apreciez foarte mult susținerea dumneavoastră în rugăciune! Domnul să vă binecuvânteze!

Ioana Lucuț