Vești și motive de rugăciune – familia Rai, India

Acasă / Asia / Vești și motive de rugăciune – familia Rai, India

Dragii noștri,

Vă salutăm cu pacea și harul Domnului! Vă rugăm sa ne iertați pentru veștile ce vin cu întârziere. Prin harul Domnului suntem bine, deși am trecut prin mai multe încercări în lunile ce au trecut.

Luna trecută cumnatul lui Raja a decedat. El era alcoolic și, deși a auzit Evanghelia de multe ori, totuși nu a vrut să-și dea viata Domnului. A fost un timp greu pentru familia lui Raja, în special pentru sora lui și copiii ei care s-au întors la Domnul cu toții.

La începutul lunii octombrie Baruch a avut vacanță și am fost in Gorubathan pentru o săptămână. Am avut un timp binecuvantat cu familia lui Raja și frații și surorile de acolo, iar Raja a slujit prin predicare în biserică. De îndată ce ne-am întors, Baruch s-a îmbolnăvit foarte rău cu febra, diaree și vărsături, și după cateva zile și eu și sora lui Raja. A fost un timp foarte greu să fim aproape toți bolnavi, iar Baruch în loc să înceapă școala a stat o săptămână la pat. Dar mulțumim Domnului că acum ne-am făcut bine cu toții. Domnul să fie slăvit!

Lucrarea continuă

În ciuda tuturor greutăților, lucrarea de plantare a bisericii continuă și avem mare nevoie de rugăciuni ca Domnul să ne întărească și să ne călăuzeasca pas cu pas. Îi multumim Domnului pentru frații care se alătură părtășiei noastre în fiecare duminică și continuăm să ne rugăm ca Domnul să aducă noi suflete la mântuire.

Vă rugăm să vă rugați pentru Raja care continuă lucrarea de instruire a tinerilor din Gorubathan o dată la două săptămâni. Chiar în seara aceasta va avea loc întâlnirea tinerilor. Vă rugăm să vă rugați pentru binecuvantarea Domnului!

De asemenea, rugați-vă pentru sănătatea lui Raja. În ultimul timp i-a crescut glicemia și e mai greu să o țină sub control. De asemenea, de vreo două săptămâni îl doare un genunchi, în special când face mai mult efort, și nu poate merge bine. Rugați-vă ca Domnul să îl întărească!

Rugați-vă pentru mântuirea lor

De asemenea, continuați să vă rugați pentru proprietarul casei în care stăm în chirie. Dânsul a fost operat și acum se recuperează încet. Dacă starea lui va fi bună, se va întoarce acasă în 3 noiembrie. Continuați să vă rugați pentru mântuirea lui și a soției lui.

Încă nu am început construcția clădirii pentru biserica pentru că încă nu avem banii necesari.

Vă rugăm să vă rugați ca Domnul să ne ajute să avem în curând banii necesari să putem începe construcția. Pentru că anotimpul ploios s-a sfârșit, acum ar fi timpul bun de construcții, de aceea nădăjduim să putem începe în curând.

Mulțumim Domnului din inimă pentru toți cei ce vă rugați pentru noi, pentru cei ce ne scrieți să ne încurajați și pentru cei ce ne ajutați nevoilor noastre și ale lucrării de aici. Domnul să vă răsplătească și să vă binecuvânteze din belșugul harului Său!

Cu dragoste în Domnul,
Gabriela, Raja si Baruch Rai

*Din cauza unor probleme tehnice, scrisorile nu au putut ajunge la timp. Ne cerem iertare!