S.I. Daniel Olteanu, septembrie 2015

Acasă / Scrisori informative / S.I. Daniel Olteanu, septembrie 2015

 

Momentan mă aflu in Mekliganj, o zonă la graniţa cu Bangladeşul. Am venit aici cu scuterul care, deşi reparat, face un zgomot de tractor. Dar slavă Domnului că am ajuns cu bine! Ieri am avut părtăşie cu câţiva credincioşi locali şi rude de-ale lui Dinesh, toţi din tribul Rajbangshi. După aceea am mers cu fratele Dinesh într-un sat aflat la graniță. Mai întâi am predicat Evanghelia într-un sat hindus, apoi într-unul de musulmani, unde am rămas pentru a difuza două filme aduse din Bangladeş de sora Gabriela. Le au plăcut filmele, deşi unii au vociferat.

            Astăzi, dacă va fi voia Domnului, vom merge în Helapakri, lângă râul Tista. Acolo locuiește fratele Joghesh împreună cu care voi merge să vestim Evanghelia. El este singurul creştin din Helapakri, o zonă aflată la aproximativ 10 km de Mekliganj. Rugaţi-vă pentru aceste două câmpuri de lucrare: Mekliganj şi Helapakri. Populaţia este Rajbanshi – hindusă sau musulmană. Liderul principal, în zonă, este Dinesh. El are un băiat şi o fată. Se îngrijorează cu privire la studiile lor. Soţia lui este, de asemenea, botezată.

            În Jalpaiguri lucrarea e mai avansată, pentru că ne este la îndemână. Avem opt copii cu noi, pe care trebuie să-i încurajăm în studii şi credință. Ceea ce v-am scris în e-mailul trecut referitor la intenția guvernului cu privire la casele de copii… pare să fie adevărat. În curând vor începe inspecţii la toate casele de copii. Guvernul, de asemenea, a anunțat o purificare culturală. Tot ce este străin trebuie eliminat (pentru noi sună ca pe vremea comunismului sau nazismului). Vom vedea cât vor reuşi ei.

            Noi suntem ocupaţi cu alte lucruri. Avem multe câmpuri de lucrare în jurul localităţii Jalpaiguri, unde facem vizite, şi copiii vin la şcoala noastră duminicală.
Jalpaiguri fiind capitală de district, având toate instituțiile necesare, inclusiv spital, judecătorie, închisoare şi şcoli, ne oferă multe activități evanghelistice, care ne permit să patrundem în profunzimea societăţii. Dar ştim că rezultatele se vor arăta în timp, printr-o creştere a tuturor bisericilor din zonă. Adunarea noastră are întâlnirile ei în trei zile: vineri, sâmbătă şi duminică. Rugaţi-vă pentru căsătoria lui Abigail, care ar urma să se întâmple în decembrie. Purima are încă piatră la vezică şi o deranjează deseori. Rugaţi-vă si pentru Sompa, Jotimoi şi Gobindo, ca ei să crească spiritual.

            În măsura timpului disponibil vă voi ţine la curent cu lucrarea din această zonă. Mulţumesc tuturor pentru rugăciuni şi susţinere! Fiţi binecuvântaţi!

 

Daniel

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.