Scrisoare de rugăciune, India – 25 septembrie 2020

Acasă / Asia / Scrisoare de rugăciune, India – 25 septembrie 2020

Disciplina personală (Romani 12:1-8)

Pace,

Disciplina personală are 4 dimensiuni în comformitate cu Romani 12:1-8

1. Disciplina trupească (v.1). Trebuie să tratăm trupurile noastre ca pe niște obiecte cumpărate de Dumnezeu cu prețul sângelui Domnului Isus. Trupul nostru trebuie să traiască pentru Dumnezeu. De aceea trebuie să fie sfânt și plăcut lui Dumnezeu.

2. Disciplina mentală (v.2). Mintea noastră trebuie transformată prin și pentru voia lui Dumnezeu. Această tranformare se întamplă dacă continuăm să ne pocăim de păcatele noastre și nu ne lăsăm duși de valurile acestei lumi.

3. Disciplina pozițională (v.3). Noi trebuie să ne așezăm viața prin credința în Domnul Isus, în trupul Domnului Isus. Nu putem fi mai sus de ceea ce Dumnezeu a ales pentru noi în Domnul Isus.

4. Disciplina implicării personale (v.4-8). Pentru că prin credința în Domnul Isus suntem în trupul Domnului Isus, Dumnezeu ne-a dat daruri spirituale prin Duhul Sfânt. Aceste daruri trebuie să fie puse la lucru cu credincioșie, hărnicie, bucurie și inimă largă în trupul Domnului Isus.

Multumiți lui Dumnezeu împreună cu mine pentru următoarele lucruri:

1. Sâmbătă copiii noștri au împărțit niște Noi Testamente la câțiva lucrători din tribul adibashi care lucrau la drumul din fața casei noastre.

2. Tot sâmbătă a fost aniversarea căsătoriei noastre. Prin harul lui Dumnezeu s-au împlinit 14 ani pentru familia noastră. Dumnezeu ne-a susținut și ocrotit familia prin harul Său.

3. Duminică am vorbit despre căsătorie și familie înaintea tinerilor din biserica Harvest din Raigaon. Mulțumim lui Dumnezeu pentru Cuvântul pe care mi l-a dat.

4. Luni am fost împreună cu Amar Deep Rai și Susan ca să cumpărăm cărămizi și ciment pentru construcție într-o localitate numită Odlabari. Acolo am putut împărți și Noi Testamente în Hindi și bengaleză la oamenii de la piață.

5. Marți împreună cu copiii am cărat cărămizi de la drum la șantier.

6. Miercuri a plouat toată ziua. Așa ca nu am mai putut căra cărămizi și am făcut lecții cu copiii cam toată ziua.

7. Muncitorii de pe șantier au început deja să construiască zidul primei clădiri și să așeze unele dintre ferestre.

8. În Jalpaiguri, părtășia credincioșilor devine mai închegată cu strângeri în adunare sâmbăta și în casa fratelui Sujit duminica.

9. Mou (soția lui Mithun) a născut un nou băiețel.

10. Pielea lui Udeep a început să se vindece.

11. Ajay și copilul lui din Haldibari au fost vindecați.

Rugați-vă și pentru următoarele lucruri:

1. Duminica aceasta ar urma să dau din nou învățătură la tineretul din sat cu privire la stăpânirea de sine.

2. Rugați-vă pentru pocăința pentru David care până acum a refuzat să se comformeze disciplinii adunării noastre.

3. Rugați-vă pentru tatăl Sompei (una dintre adolescentele în grija noastră) care se pare că a devenit paralizat în Delhi. Rugați-vă și pentru starea spirituală rea în care se găsește mama Sompei.

4. Rugați-vă pentru seminarul pe care fratele Abi vrea să îl organizeze în adunarea din Jalpaiguri pe 10 octombrie.

5. Rugați-vă ca Ashish să se întoarcă din toată inima la Domnul. El participă la adunările bisericii Harvest de duminica și la întâlnirile de tineret.

6. Rugați-vă pentru vindecarea lui Ashit Sharma și Suresh Barman din Haldibari.

7. Rugați-vă pentru planul lui Pranish de a înregistra o altă cântare, după două săptămâni împreună cu grupul de premianți de la concursul de cântări creștine pentru necreștini din Haldibari.

8. Rugați-vă cu privire la aducerea la punctul de a ne muta cum mai repede cu putință una dintre clădiri. Noi trebuie sa parasim cand de curand posibil casa cumnatului meu Udeep pentru ca dansu vrea sa o varuiasca inainte nuntii lui.

Tată, îți mulțumesc că mi-ai dat o nouă viață în Domnul Isus ca să pot domni asupra minții și trupului meu. Îți mulțumesc că prin această nouă viață în Domnul Isus, Tu dorești ca eu să fiu o parte a lucrârii Tale de mântuire care glorifică Numele Tău. Amin.

Daniel