Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India (11 decembrie 2020)

Acasă / Asia / Scrisoare de rugăciune – West Bengal, India (11 decembrie 2020)

Ce sa facem pentru a avea viata vesnica? — Luca 18:18-30

Pace,

Ca străini și călători pe acest pământ, poate că uneori ne îngrijorăm de viitor și mai mul,t ne temem de moarte. Ce va fi după moarte nu este o întrebare nouă pentru oameni. Și este interesant că avem în noi gândul veșniciei, al vieții veșnice.

Domnul Isus a răspuns în felul următor la întrebarea cu privire la obținerea viețăi veșnice:

1. În primul rând, Domnul Isus a menționat poruncile lui Dumnezeu (v.20-21). Poruncile sfinte ale lui Dumnezeu ne condamnă ca și păcătoși, născuți în păcat și neascultători de Dumnezeu. Ascultarea de poruncile lui Dumnezeu este o cale pe care mulți o încearcă pe cont propriu. Ei își închipuie ca L-ar mulțumi cumva pe Dumnezeu cu jumătăți de ascultare și cu un sfărșit frumos de viață. Dar în ziua judecății vor fi tare dezamăgiți. Ne-am născut cu lozul necâștigător în mână. Și alte lozuri pe care am încerca să le cumpărăm cu banii personali vor fi tot necâștigătoare. Numai cu ascultarea Domnului Isus de la naștere până la moarte ne putem înfățișa înaintea sfintei judecăți a lui Dumnezeu.

2. În al doilea rând, Domnul Isus a vorbit despre dragostea totală (v.22-25). Dumnezeu este dragoste totală, completă și fără zbârcitură. Viața veșnică este această dragoste totală. Și aici ne dovedim atât de departe de standardul lui Dumnezeu. Nimic pentru noi. Totul pentru alții. Noi suntem exact pe dos. Partea grasă pentru noi. Fărâmiturile pentru alții. Dacă încercăm să îl ‘mituim’ pe Dumnezeu cu darurile noastre pentru săraci ne vom dovedi lipsiți de viața veșnică. Ne putem prezenta înaintea lui Dumnezeu numai cu dragostea Lui în Domnul Isus. El a ‘vândut’ totul pentru noi.

3. În al treilea rând, Domnul Isus a răspuns că ceea ce nu este putință la oameni este cu putință la Dumnezeu (v.19, 27). Viața noastră veșnică este cu Dumnezeu. De la El nu o putea lua prin forță sau viclenie, ci numai prin credință sinceră și pocăință. Credința noastra trebuie să fie în Domnul Isus. El este darul lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră. Dar credința fără fapte este moartă pentru că nu are dovada ascultării. Dacă noi spunem că credem în Domnul Isus și nu vrem să ascultăm de poruncile Lui, ne înșelăm singuri. Harul lui Dumnezeu în Domnul Isus este suficient tuturor care se întorc de la neascultare către ascultarea de Dumnezeu.

4. În al patrulea rând, Domnul Isus ne încurajează din toată inima ca să Îl urmăm pe El (v.28-30). A-L urma pe Domnul Isus poate fi foarte scump pentru noi. Din pricina Domnului Isus ne putem pierde familiile, avuțiile, și chiar viața. Dar Domnul Isus este singura cale către viața veșnică. Dacă rămânem uniți cu El până la sfârșit rămânem uniți cu viața veșnică care a biruit moartea.

Haideți să Îl lăudăm împreună pe Dumnezeu pentru modul în care ne-a binecuvântat și săptămâna aceasta:

1. Sâmbătă a trebuit sa conduc strângerea de tineret pentru că cumnatul meu era bolnav.
2. Duminică dupa adunare am dat din nou învățătură tinerilor.
3. Ai noștri, mici și mari, au contribuit cum au putut la pregătirile de căsătorie ale cumnatului meu Udeep.
4. Rudele lui Luca (unul din baieții santalezi în grija noastră) au venit din Assam ca să îl viziteze.
5. Dumnezeu mi-a mai dăruit un an de viață pe 6 decembrie.
6. Programul de căsătorie a lui Udeep a început cu bine (în contextul indian, căsătoria are cel puțin două faze – la casa miresei și la casa mirelui). Partea miresei s-a încheiat cu bine pe 9 decembrie.
7. Am putut distribui tractate la piață.
8. Am putut cumpăra sticlă pentru ferestre (pana acum am avut plastic la ferestre).
9. Am mai primit un copil în grijă (fratele lui Luca – un băiat din tribul Santali)

Rugați-vă împreună cu noi pentru următoarele lucruri:

1. Programul de căsătorie de la casa mirelui (Udeep) la care trebuie să și predic. Sunt anunțați mulți musafiri (majoritatea necredincioși).
2. Ca Dumnezeu să deschidă calea ca să împărțim Noile Testamente în Hindi în Bihar.
3. O parte dintre noi trebuie să participe la căsătoria lui Esther în Nishiganj pe 14 și 15 decembrie. Eu aș dori să rămân să mă îngrijesc de copii.
4. Duminică urmează să predic din nou la tineri.
5. În săptămâna crăciunului aș dori să vizitez centrele noastre de misiune.
6. Ca noul copil primit în grijă să se ajusteze cu bine la noi.

Tata, păstrează-mă în Cuvântul Tău cel viu, în dragostea Ta totală, în Cel Credincios care a biruit moartea! Amin.

*Ionescu

Scrisoare de Rugăciune – West Bengal India (18 decembrie 2020)