SI: Daniel Olteanu, mai 2014

Acasă / Scrisori informative / SI: Daniel Olteanu, mai 2014

Perspective

1. Noii stăpâni

a. Reîntoarcerea Fiarei

În Cartea Apocalipsei citim despre o Fiară care primise o rană de moarte, dar trăia. După părerea mea, acea Fiară – care a primit o rană de moarte – este acea religie mondiAală care cultivă închinarea la Satan prin diferite mijloace, inclusiv prin închinarea la idoli. Fiara primise rana de moarte prin Domnul Isus.

Prin vestirea Evangheliei, una câte una, ţările lumii au lepădat idolii lor şi au avut parte de o „renaştere” pe calea cunoaşterii adevărate prin Evanghelie şi ştiinţă. Dar rana Fiarei a început să se vindece.

Începând din Europa, ţările lumii s-au întors la idolatrie mascată sau făţişă. New Age, yoga, ocultism, şi altele au dospit cultura creştină a lumii. Redute ale creştinătăţii cad una câte una: Europa nu se vrea o Comunitate creştină, America şi ea s-a lepădat. Din spate se ridică Fiara. Scaunul ei de domnie a fost şi este în Est, în ţări precum India, China şi Japonia.

b. O ţară pe jumătate digerată

În India suntem martori la reînscăunarea Fiarei. Ca rezultat al alegerilor recente (noul guvern ales în iunie 2014) un partid BJP a acaparat controlul Indiei. În spatele BJP stă un stat în stat numit RSS. RSS este coloana vertebrală a organizaţiilor hinduse din India. După ce a suferit puternic ca urmare a ocupaţiilor musulmane şi britanice, conştiinţa hindusă a Indiei este vindecată. Hinduismul a trecut prin mâinile unor reformatori ca Vivekananda şi alţii care au introdus conceptul de „dragoste socială” şi „misiune”,  „unitatea tuturor religiilor”, „acelaşi dumnezeu în diferiteforme” şi valoarea ştiinţei, etc. După ce au trecut peste trupurile unor gânditori umanişti precum Mahatma Gandhi şi alţii, noua pătură poltică a învăţat arta penetrării subtile a structurii statului. Ei se laudă acum cu un control aproape total asupra vieţii politice, culturale şi ştiinţifice. În zona socială au devenit experţi în controlul maselor. Cei care li se opuneau până acum sunt cu botul pe labe sau într-un colţ, înspăimântaţi.

c. Ţintă finală – lumea

Fiara se ridică în picioare. Nu vrea o ţară. Ea vrea lumea. Cu ochii lacomi vrea şi trupurile şi suflete oamenilor.

2.  Biserica şi noii stăpâni

a.  Biserica NGO – Organizatie Non-Guvernamentală

Până acum – în India – biserica a fost ca un copil cu handicap, numit NGO. Aceasta înseamnă că nicio biserică nu putea să funcţioneze fără un NGO. Un NGO este o organizaţie socială care poate strânge fonduri şi care se poate implica numai în activităţi sociale non-profit. Aceasta a făcut bisericile din India mincinoase în relaţia cu guvernul (raporturi false, folosiri frauduloase de fonduri şi altele) şi dependenţe de organizaţiile din afara Indiei. De aceea, biserica din China este într-o situaţie mai bună decât în India. Noul guvern cred că va omorî şi copilul acesta handicapat. Fie ca cel sănătos să trăiască!

b. Persecuţii

Având în vedere noua situaţie politică din India, persecuţiile vor veni cu siguranţă. Guvernul nu se va implica direct. Dar mâinile fărădelegii vor fi încurajate să lovească într-un fel sau în altul aşa cum istoria Indiei a dovedit în toate statele controlate de BJP. Dar, păstrând în minte obiectivul mondial al Fiarei, persecuţiile vor fi bine pregătite, frumos servite şi interpretate graţios.

c. Control

Fiara ştie că timpul pe care îl are după vindecarea ei este limitat. De aceea va face tot ce îi va sta în putinţă să controleze „otrava” care i-a cauzat moartea: Evanghelia. Aceasta se referă la tot ce se referă la mişcarea lucrătorilor, banilor şi a bisericilor.

d. Ce este de făcut

Lucrătorii creştini străini ar trebui să intre în ţară sub acoperirea unor slujbe secundare. Bisericile ar trebui să se deconecteze de structura de NGO intrând în ilegalitate (orice activitate socială în India fără NGO este ilegală).

Post Scriptum: 

1. Orissa

În Orissa biserica speră împotriva oricărei speranţe. Am petrecut trei zile în Orissa şi patru pe drum. Pe tren am împărţit tractate şi am vorbit cu oamenii. În Orissa am fost găzduiţi din nou de fratele B. Împreună cu el am arătat filmul „Calea Mântuirii” şi am descărcat materiale în Hindi în două sate. Pentru două zile am participat la o conferinţă a bisericilor locale. Impresia mea este că pe când creştinii, în general, au nevoie de încurajare, liderii încă mai aşteaptă „un mântuitor” în domeniul financiar.

2. Căsătoria Sormilei

Am vrea, cât de curând, să putem oficia căsătoria Sormilei (cumnata lui Atzinto).
Atzinto s-a mutat în Dhupguri împreună cu soţia lui. Acolo el slujeşte împreună cu o biserică frăţească din sudul Indiei.

3. Studenţii

Pe 5 iunie David va pleca la studii în sudul Indiei. Pe 5 iulie Udeep, Sumon şi Sonjet vor pleca la Delhi.

4. PIO şi OCI

Chiar dacă am primit cardul PIO (persoana de origine indiană) sunt unele probleme cu privire la comunicarea dintre birourile centrale al străinilor din Delhi şi cel local. Rugaţi-vă ca acestea să poată fi rezolvate şi statutul meu de PIO să poată fi confirmat către autorităţile locale.

De asemenea, aş dori să pot obţine statutul de OCI (Oversees Citizen of India). Pentru aceasta plănuiesc să fac cerere la începutul lui iulie în Delhi.

Lăsaţi un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.