Vești din Orientul Mijlociu – Ibrahim și Miriam

Acasă / Asia / Vești din Orientul Mijlociu – Ibrahim și Miriam

Dragi frați și surori,

Vă transmitem salutul nostru din orașul în care slujim. Prima lună de toamnă a fost pentru noi plină de aventuri.  Ne bucurăm însă că totul se termină cu bine când Domnul este cu noi.

Tabăra de familii

În fiecare an, în Septembrie, se organizează o tabără pentru familii în I*.

Timp de trei zile, împreună cu frați din peste zece biserici, avem părtășie, ne rugăm și slăvim pe Domnul.

Anul trecut, pentru adunarea noastră, am închiriat un minibus ieftin, am avut însă probleme  când mașina nu a mai vrut să meargă. Anul acesta ne-am decis să împrumutăm un minibus de la un frate din Istanbul.

Cu o zi înainte de tabără, Ibrahim a mers să ia mașina. Când se întorcea înapoi, pe timpul nopții, a fost oprit de poliție, mașina a fost confiscată, iar soțul meu lăsat undeva pe autostradă.

Este bine că a putut găsi un motel unde să se odihnească până dimineață.

Dupa ore de așteptat, mașina a fost returnată, dar doar după ce proprietarul mașinii s-a prezentat la secție.

Chiar dacă am ajuns târziu în tabără, pot spune că ne-am bucurat din plin de acest timp.

După cum se întâmplă în fiecare an, mai multe persoane au primit botezul în apă. Ne rugăm pentru ei ca Domnul să îi ajute să ramână în credință.

Acum ne gândim ca ar fi bine să cumpărăm un minibus pentru adunarea noastră. Daca aveți pe inimă dorința de a dona bani pentru acest proiect, v-am fi recunoscători.

Un hoț în adunare

Săptămânile trecute, când Ibrahim era la adunare împreună cu alți frați, un om – care vine des sa ceara ajutor – li s-a alăturat.

După un timp, acesta a dorit să plece. Înainte de a pleca însă, a furat portofelul unuia dintre frați. In portofel se aflau bani, dar și documente importante.

Dupa câteva zile, soțul meu a primit un telefon. Cineva a spart ușa adunării, a intrat și a aruncat pe jos actele care fuseseră furate.

Deși nu am depus plângere, a trebuit să chemăm poliția.

Dupa ce s-au uitat pe camerele de supraveghere, au putut identifica hoțul. Am aflat mai târziu că acesta a fost arestat.

Ne rugăm ca Domnul să îl cereteze și să îl mântuiască.

 Impărtășind Evanghelia

Suntem mulțumitori pentru grupul venit să împărtășească Evanghlia împreună cu noi în orașul nostru.

Intr-una din zile am întâlnit un grup de studenți, cu care am putut împărtăși Vestea Buna. Cred că aceștia au auzit pentru prima dată de Isus, Calea, Adevarul și Viața.

Am întâlnit de asemenea un tânăr care purta o cruce la gât (lucru cam neobijnuit aici), am aflat că este creștin și l-am invitat la adunare.

Ibrahim împreună cu alt tânăr au întâlnit un cuplu deschis la Evanghelie. Aceștia au pus multe întrebări și au spus că doresc să vină la adunare.

În timp ce aveau aceasta discuție, o tânără de la masa alăturată a spus că vrea și ea să asculte. Apus multe întrebări și a apărat cu înverșunare islamul. M-a durut inima pentru ea, vedeam spaima din ochii ei când primea răspuns la întrebarile ei, întelegând că sistemul ei de credințe se prabușește.

Rugați-vă pentru astfel de tineri, unii dintre ei caută adevărul dar în acelasi timp le este teamă, teamă că tot ceea ce cred este o minciună.

Rugați-vă pentru toți cei ce au auzit Evanghelia, să fie mântuiți.

Grupul de tineri

Anul scolar a început și odata cu el, am început și noi activitățile cu studenții.

Anul acesta studiem diverse personaje din Biblie. Primul personaj a fost Avraam, părintele credinței.

Am profitat și de vremea încă prietenoasă și am mers la picnic cu tinerii noștri.

Rugați-vă ca tinerii noștri să crească în credință și să stea tari în Domnul.

Mulțumiri și binecuvântări,
Ibrahim & Miriam

*Din cauza unor probleme tehnice, scrisorile nu au putut ajunge la timp. Ne cerem iertare!